uberX ridesharing a fost lansat in Romania

uberX ridesharing Romania

  uberX ridesharing este incepand de astazi disponibil in Romania, celebra companie Uber lansand in tara noastra un program pilot prin care le ofera romanilor posibilitatea de a intra in randul europenilor care ofera servicii inteligente de transport. Cei de la Uber deruleaza uberX in cadrul unui program pilot, acesta permitandu-le soferilor din Bucuresti sa se conecteze in timp real cu pasagerii care au nevoie de o calatorie sigura spre o destinatie din oras. uberX functioneaza cu ajutorul unei aplicatii pentru terminale mobile, astfel ca a gasi o masina in apropierea voasta se face extrem de rapid, iar daca ati utilizat aplicatii taxi pentru Bucuresti stiti despre ce vorbesc.

Uber lanseaza uberX in Romania

  Anul trecut au aparut primele informatii care sugerau faptul ca Uber va fi lansat in Romania, compania fiind interesata sa gaseasca minim 100 de soferi dispusi sa faca parte din programul sau. Conform reprezentantilor Uber in Romania, soferii alesi pentru uberX au minim 21 de ani, nu au cazier si spre deosebire de taximetristi stiu cum sa se poate cu clientii pe care ii transporta catre diverse locatii. Interconectarea intre pasageri si taximetristi se face prin intermediul aplicatiei Uber disponibile in App Store, ea functionand deocamdata numai in Bucuresti, deci nu o veti putea folosi in alta parte.

  Am folosit Uber in SUA in cateva ocazii si pot spune ca am fost profund impresionat de calitatea serviciilor de acolo, asa ca am mari asteptari pentru ceea ce vom regasi in Romania.

Platforma uberX se lansează în București

Bucureștiul se alătură numărului tot mai mare de orașe europene moderne în care sunt disponibile serviciile de ridesharing ale Uber

București – 25 februarie 2015 – Uber lansează astăzi în România uberX, primul său program de ridesharing la nivel local. Odată cu introducerea uberX, Bucureștiul intră în rândul orașelor din regiune care oferă servicii inteligente de transport. După succesul său în multe alte orașe europene, Uber este încântat să inaugureze etapa pilot a platformei sale de ridesharing în București, oferindu-le atât pasagerilor, cât și șoferilor din oraș un nou mod de a călători.

Proiectul pilot uberX în România

Platforma inovatoare Uber conectează în timp real șoferii cu pasagerii, prin simpla atingere a unui buton. Indiferent dacă este folosit în interes de serviciu sau doar pentru a ieși cu prietenii în oraș, uberX reprezintă o variantă accesibilă, sigură și de încredere prin care oamenii se pot deplasa prin oraș. Folosind platforma, șoferii înregistrați își vor putea valorifica mai bine mașinile, contribuind, în același timp, la îmbunătățirea mobilității urbane din București.

Uber speră să pună bazele unei platforme eficiente de ridesharing în București și să îmbunătățească eficiența mașinilor din oraș, în condițiile în care, în prezent, peste un milion de mașini sunt folosite doar câte o oră pe zi. Cu o medie de ocupare a mașinii de doar 1,3 persoane, utilizând mai eficient mașinile prin ridesharing, același număr de drumuri zilnice ar putea fi realizat folosind doar 250.000 de autovehicule. Completând opțiunile existente de transport cu o variantă prietenoasă și de încredere, mobilitatea urbană din București poate fi îmbunătățită, reducând problema ambuteiajelor și impactul călătoriilor asupra mediului.

Rob Khazzam, International Launcher și reprezentant Uber, a declarat:

„Suntem foarte entuziasmați să lansăm o variantă pilot a platformei uberX în București. uberX le va oferi locuitorilor din București un mod mai simplu, accesibil și flexibil de a se deplasa în siguranță prin oraș.”

„Obiectivul uberX este să contribuie la îmbunătățirea mobilității locuitorilor din București, oferindu-le posibilitatea să călătorească cu mașini personale care, altfel, nu ar fi utilizate la adevărata lor capacitate. Mai exact, noi ne propunem să utilizăm mai bine mașinile aflate deja în circulație, ajutând la reducerea frecvenței ambuteiajelor în oraș și a presiunii asupra infrastructurii de transport.”

Ce este uberX?

uberX este o platformă tehnologică ce conectează în timp real pasagerii cu șoferii, oferindu-le posibilitatea să călătorească în siguranță la un cost redus – totul printr-o singură aplicație.

Aplicația Uber este disponibilă pentru smartphone (iOS și Android). Pasagerii trebuie doar să își descarce aplicația, să își creeze un cont și apoi, apăsând un singur buton, să pornească la drum.

Uber le oferă pasagerilor un nivel de siguranță fără precedent. Astfel, fiecare dintre ei poate vedea poza și numele șoferului, precum și numărul de înmatriculare al mașinii, înainte ca aceasta să ajungă. În plus, pasagerii le pot trimite celor dragi o hartă online pe care aceștia îi urmăresc prin GPS, asigurându-se, astfel, că ajung în siguranță la destinație.

Toți șoferii înregistrați pe platforma uberX au peste 21 de ani și un permis de conducere valid, nu au cazier și sunt proprietarii unei mașini asigurate conform legii. Fiecare dintre ei a fost verificat individual de Uber înainte de acceptarea înregistrării lor pe uberX.

Rob Khazzam a adăugat:

„uberX este doar o parte a unui proces mai complex de dezvoltare a conceptului de transport. uberX este o platformă nouă și interesantă care schimbă modul în care călătorim și care va modela viitorul orașelor europene moderne. Noi credem că, în viitor, oamenii vor folosi mai puțin mașinile personale, orientându-se, mai degrabă, către ridesharing, către utilizarea mai eficientă a autovehiculelor și reducerea impactului călătoriilor lor asupra mediului.”

Vizitați http://blog.uber.com/bucharest