Samsung Galaxy S6 umileste iPhone 6 in primul test de performanta

Samsung Galaxy S6 performanta

  Samsung Galaxy S6 a fost prezentat de catre Samsung duminica si desi oficial nu este comercializat, cineva a reusit totusi sa efectueze un test de performanta, benchmark, folosind aplicatia Geekbench 3. In imaginea de mai sus aveti rezultatul acestui test si Samsung Galaxy S6 umileste iPhone 6 in testul multi-core, produsul Samsung iesind desigur invigator, intrecand chiar si Nexus 9 cu chip Nvidia Tegra K1. HTC ONE M9 cu procesorul Qualcomm Snapdragon 810 s-a plasat pe pozitia a doua, in timp ce iPhone 6 cu al sau chip A8 s-a plasat abia pe pozitia a 6-a, doar inaintea HTC ONE M8-ului lansat anul trecut.

  Samsung Galaxy S6 are un procesor Exynos 7420 cu 8 nuclee, 4 dintre ele tactate la 2.0 GHz si 4 tactate la 1.5 GHz, iar per total aceasta configuratie ii ofera un spor de performante de 50% fata de terminalul iPhone 6 al companiei Apple. Fata de HTC ONE M9 sporul de performante este de aproximativ 15%, deci Samsung a reusit sa isi creeze un chip propriu foarte performant, asa cum face si compania Apple anual cu propriile componente. In testele single-core iPhone 6 a dominat, intrecandu-si toti competitorii, dar acest lucru conteaza mai putin avand in vedere ca rezultatele in asemenea teste sunt in cea mai mare parte irelevante pentru utilizarea de zi cu zi.

Samsung Galaxy S6 performanta 1

  Scorul obtinut de catre Samsung Galaxy S6 in acest test de performanta este foarte mare, insa el este doar usor mai mare decat cel al iPad Air 2, tableta Apple avand un procesor triple-core cu 2 GB RAM. Acest lucru sugereaza faptul ca iPhone 6S va fi cu mult mai performant decat Samsung Galaxy S6 in teste, mai ales pe terminalele iPhone care au rezolutia mai mica decat tabletele iPad. Pana in toamna Samsung Galaxy S6 ramane regele smartphone-urilor, daca nu va fi lansat vreun competitor Android mai puternic, insa diferenta dintre un procesor dual-core tactat la 1.4 GHz cu 1 GB RAM DDR 3 din iPhone 6 si un procesor octa-core cu 3 GB RAM DDR 4 din Samsung Galaxy S6 nu este chiar atat de mare precum o prezinta configuratia.