iOS 8.2 – Apple repara un bug periculos, exploit-uri pentru jailbreak

iOS 8.2 hero

  iOS 8.2 a fost lansat aseara pentru iPhone, iPad si iPod Touch, compania Apple punandu-ne la dispozitie actualizarea in ideea de a rezolva extrem de multe probleme de functionare, printre ele numarandu-se si unele vulnerabilitati. Una dintre cele mai importante permitea repornirea iPhone-urilor printr-un simplu SMS trimis de catre un hacker, acum problema fiind imposibil de exploatat in terminalele ce au instalata aceasta actualizare. Separat, iOS 8.2 a blocat inca o vulnerabilitate folosita in TaiG jailbreak iOS 8, astfel ca hackerii chinezi vor fi nevoiti sa foloseasca alte exploit-uri in viitoare eventuale solutii de jailbreak.

A null pointer dereference issue existed in CoreTelephony’s handling of Class 0 SMS messages. This issue was addressed through improved message validation. An issue existed in the developer disk mounting logic which resulted in invalid disk image folders not being deleted. This was addressed through improved error handling.

  Apple detaliaza de obicei toate problemele de securitate rezolvate intr-o actualizare pentru iOS si acum are o pagina dedicata in acest sens, acolo fiind listate cele mai importante vulnerabilitati care au fost rezolvate. Acestea fiind spuse, daca inca nu ati instala iOS 8.2 in propriile iDevice-uri, ar fi bine sa o faceti deoarece veti rezolva numeroase probleme de functionare si veti avea disponibila noua aplicatie Apple Watch.