O problema MAJORA a Safari redirectioneaza automat utilizatorii in App Store in timpul accesarii de website-uri

Safari iOS iconita

  iOS 7 avea o problema majora cu browserul Safari, astfel ca anumite reclame afisate in anumite website-uri, sau Cydia, redirectionau automat utilizatorii catre aplicatii ale App Store chiar in momentul accesarii respectivei pagini de internet. In iOS 8 compania Apple a rezolvat aceasta problema si a impiedicat advertiserii sa foloseasca anumite coduri pentru a redirectiona automat utilizatorii spre aplicatii ale App Store fara consimtamantul lor in momentul afisarii unei reclame.

  Din pacate ceea ce a facut Apple se dovedeste a fi in zadar, deoarece unele companii de publicitate au descoperit metode de a eluda modificarile facute de catre Apple, astfel ca accesarea unor website-uri din Safari pentru iPhone sau iPad va directiona utilizatorii automat in App Store. Website-uri precum Reuters, FastCompany, Reddit si altele la fel de mari sunt afectate de catre aceasta problema accesarea lor deschizand automat App Store cu o anumita aplicatie pe care nimeni nu a cerut sa o vada in vreun moment.

  Practic vorbim despre fortarea utilizatorilor de a vizualiza aplicatii ale App Store pe care nu le-a fi cautat vreodata pentru instalare, majoritatea fiind pline de in-app purchase-uri si facute special pentru a pacali utilizatorii. In iOS 8.3 beta 3 problema nu a fost rezolvata si din pacate in anumite cazuri incarcarea website-ului este oprita chiar de la inceput, utilizatorului fiindu-i deschisa automat aplicatia App Store, el fiind scos din Safari pentru a vedea ceva ce nu avea nevoie.

  Compania Apple nu a comentat vreodata public aceasta problema, insa ea afecteaza o multitudine de website-uri si in majoritatea cazurilor cei care le detin habar nu au ce fel de coduri contin reclamele pe care le afiseaza deoarece ei nu le pot controla. Singura metoda de a evita redirectionarea spre App Store in timpul accesarii website-urilor afectate este dezactivarea JavaScript din Settings>Safari, Configurari>Safari, insa avand in vedere ca multe website-uri au nevoie de el activ pentru a functiona, ideea nu este chiar atat de grozava.