Becoming Steve Jobs – Apple explica de ce a participat activ la crearea cartii

Becoming Steve Jobs

  Becoming Steve Jobs este una dintre cele mai importante biografii ale fostului CEO al companiei Apple, iar pentru prima oara in istoria aparitiei unor asemenea carti, compania americana o promoveaza, oameni importanti ai echipei sale de conducere sustinand-o ca fiind singura carte ce prezinta adevarul despre co-fondatorul companiei. Initial Apple si membrii echipei sale de conducere au refuzat sa vorbeasca cu autorii cartii Becoming Steve Jobs, insa dupa 18 ani de insistente se pare ca numeroasele critici aduse fostului CEO par sa fi motivat compania sa-l apere si sa prezinte latura pe care putini au promovat-o.

  In primul raspuns oficial oferit vreodata pentru o asemenea carte, Apple sustine ca a sa cooperare in crearea cartii vine dintr-o responsabilitate de a spune adevarul despre un Steve Jobs mai putin cunoscut lumii intregi, unul complet diferit de cel prezentat in atat de multe biografii neautorizate. Purtatorul de cuvant al Apple sustine ca lunga relatie de prietenie dintre Steve Jobs si unul dintre autorii cartii i-a oferit acestuia o perspectiva unica despre viata fostului CEO, cartea reprezentand cel mai bine adevarata “fata” a lui Steve Jobs, sau cel putin a ultimilor 15 ani din viata sa.

After a long period of reflection following Steve’s death, we felt a sense of responsibility to say more about the Steve we knew. We decided to participate in Brent and Rick’s book because of Brent’s long relationship with Steve, which gave him a unique perspective on Steve’s life. The book captures Steve better than anything else we’ve seen, and we are happy we decided to participate.

  Tim Cook a criticat singura biografie autorizata scrisa despre viata lui Steve Jobs sustinand ca ea i-a creat un mare deserviciu fostului sau prieten, iar in baza acestui motiv a decis sa sustina aceasta noua creatie in care a relatat o multitudine de evenimente necunoscute publicului larg. Tim Cook a afirmat ca Steve Jobs a refuzat sa primeasca o parte din ficatul sau cu aproape un deceniu in urma, l-a numit pe Steve Jobs drept cel mai bun mentor al sau si in carte vom regasi o multitudine de detalii interesante si necunoscute despre cel care a fost Steve Jobs.