MacBook Air 2015 are suport pentru monitoare 4K

MacBook 12 inch cu Retina Display

  MacBook Air 2015 nu este cel mai puternic Mac lansat de catre compania Apple in acest an si cu siguranta nu va fi, compania americana fiind criticata pentru hardware-ul care nu ofera performante grozave, insa ceea ce Apple nu a spus este ca acest nou produs poate afisa informatii pe monitoare 4K la 60 Hz. Conform celor care au testat MacBook Air 2015, noul ultrabook al celor din Cupertino detecteaza automat monitoarele 4K in momentul conectarii si fara vreo setare suplimentara afiseaza imagini pe ele la rezolutia lor nativa in modul HiDPI, totul la 60 Hz, deci in conditii cat se poate de bune pentru folosire in viata de zi cu zi.

  Apple nu mentioneaza in website-ul sau faptul ca MacBook Air 2015 poate afisa imagini pe acest tip de ecrane si omisiunea este cat se poate de normala avand in vedere ca hardware-ul produsului nu este suficient de puternic pentru a sustine asemenea rezolutii in orice conditii, asa ca Apple probabil nu va promova vreodata aceasta functionalitate. In MacBook Air 2015 compania Apple foloseste o placa grafica integrata Intel HD Graphics 6000, iar oficial ea poate suporta doar rezolutii 2560 x 1600, cu mult sub cele 4096 x 2160 ale monitoarelor 4K, dar utilizatorii isi vor putea conecta monitoarele fara probleme in vederea utilizarii.

Despite what Apple’s spec page currently says, connecting the 2015 Air to the P2415Q worked perfectly. The Mac detected the display, noticed that it was 4K, and without any extra cajoling began displaying in HiDPI mode. You get the same usable screen space as a standard 1080p display, just with sharper images and text. The BlurBusters refresh rate test verified that we were looking at 60Hz output.

  Desi MacBook Air 2015 are suport pentru monitoarele 4K, problema este ca performantele la asemenea rezolutii sunt serios afectate, astfel ca nu veti putea face prea multe lucruri pe un asemenea monitor, nici macar sa va uitati la un film 4K, dar acest lucru era de asteptat.