Miliardarul care a acuzat Apple de nazism ofera primele explicatii

Apple nazista

  Saptamana trecuta miliardarul chinez Jia Yueting, CEO-ul companiei care detine serviciul LeTV, a publicat pe propriul cont Weibo imaginea pe care o vedeti mai sus, ea prezentand o versiune virtuala a lui Hitler care poarta o banderola pe care este vizibil logo-ul companiei Apple. Imaginea publicata de catre miliardarul chinez a avut rolul de a aduce in atentia lumii intregi un smartphone produs de catre compania LeTV, insa modul in care chienezii au ales sa creeze controversa este departe de a fi laudabila, ei fiind aspru criticati in lumea intreaga pentru actiune.

I am deeply sorry for publishing the animation ad on Weibo on Friday. In hindsight, it was a misstep and I have removed it. It was insensitive and wrong to try to use such an image in a lighthearted way … My intention was to express our vision that open-ended technology ecosystems are more beneficial to consumers and encourage true innovation. Please accept my sincere apologies, and thank you for your attention and understanding.

  In cursul noptii trecute miliardarul chinez si-a cerut scuze pentru imaginea publicata pe contul sau in cursul zilei de vineri, el afirmand ca la scurt timp dupa publicarea sa a sters-o, insa realitatea este ca ea a fost publica timp de cateva ore bune pentru ca intreaga lume sa o vada. Mai mult decat atat, Jia Yueting recunoaste ca analogia facuta prin imagine a fost gresita si ca intentia sa a fost de a prezenta viziunea companiei pe care o conduce, scuzele sale fiind oferite prin explicatie, insa cu siguranta nu foarte multa lume va fi impresionata.