iOS 8.3 jailbreak – cand va fi lansat ?

iOS 8.3 jailbreak

iOS 8.3 jailbreak este una dintre marile dorinte ale catorva milioane de utilizatori din lumea intreaga, iar asta deoarece incepand cu iOS 8.1.3 compania Apple a blocat posibilitatea de a face jailbreak pentru terminalele noastre, astfel ca avem mai bine de 3 luni de zile fara posibilitatea de a exploata cele mai recente versiuni ale iOS.

In aceasta idee, foarte multa lume se intreaba cand va fi lansat iOS 8.3 jailbreak, iar in momentul de fata intrebarea nu are un raspuns deoarece hackerii chinezi care ne-au adus cele mai recente solutii de jailbreak nu au deocamdata pregatita o continuare pentru munca lor si realitatea este ca nici nu ar fi indicat sa lanseze ceva nou.

iOS 8.4 jailbreak a fost demonstrat de catre un hacker german si asta cu aproximativ o luna si jumatate inainte ca aceasta versiune a sistemului de operare sa fie efectiv lansata de catre compania Apple impreuna cu o aplicatie Muzica dedicata, astfel ca aparitia unei solutii de jailbreak pana atunci pare destul de putin probabila.

Cand va fi lansat iOS 8.3 jailbreak ?

Luna trecuta hackerii echipelor TaiG si Pangu s-au intalnit in China cu o multitudine de hackeri care au dezvoltat o sumedenie de solutii de jailbreak pentru iOS in trecut, insa din pacate desi s-a spus ca atunci vom avea o solutie de jailbreak iOS 8.2, acest lucru nu s-a intamplat si decizia de a nu lansa ceva a fost buna, iOS 8.3 aparand o saptamana mai tarziu.

Acum daca hackerii ar lansa o solutie de iOS 8.3 jailbreak pentru noi, compania Apple ar putea bloca in totalitate exploit-urile in cateva saptamani sau prin lansarea iOS 8.4 in cadrul WWDC 2015, astfel ca vom vorbi despre distrugerea unor exploit-uri care ar putea fi mult mai valoroase in viitor pentru iPhone, iPad si iPod Touch.

Desi foarte multa lume isi doreste acum solutia de iOS 8.3 jailbreak, cred ca ea nu va exista si in schimb vom avea un iOS 8.4 jailbreak in cursul lunii iunie, iar asta o spun in ciuda faptului ca pana acum chinezii ne-au uimit cu programe de jailbreak lansate in momente in care nimeni nu se astepta sa vada asa ceva publicat.

In China exista o multitudine de companii care platesc sute de mii sau milioane de dolari pentru lansarea unor solutii de jailbreak, iar acest lucru in general in preajma lansarii unor terminale iPhone noi, astfel ca in aceasta perioada sunt sanse infime sa vedem o noua solutie de jailbreak, deci vom mai avea de asteptat, probabil, minim o luna de zile.