iOS 8.3 – cea mai buna versiune a iOS 8

iOS 8.3 autonomie performanteiOS 8.3 este cea mai buna versiune a iOS 8 lansata pana acum de catre compania Apple, sau cel putin aceasta este parerea mea dupa folosirea actualizarii din momentul lansarii ce a avut loc in aprilie si pana in prezent. Lansarea iOS 8.3 a luat foarte multa lume prin surprindere, ea venind in saptamana Pastelui fara ca Apple sa ofere vreun detaliu in prealabil in legatura cu disponibilitatea sa, insa schimbare a fost de bun augur.

In cele ce urmeaza va voi explica de ce cred eu ca iOS 8.3 este cea mai buna versiune a iOS 8 lansata pana acum si sunt sigur ca multi dintre voi imi veti impartasi parerea, cel putin din anumite puncte de vedere.

iOS 8.3 – autonomia bateriei

iOS 8.3 are o autonomie a bateriei foarte buna, cred ca este cea mai buna dintre toate versiunile iOS 8 lansate pana acum de catre compania Apple, iar asta fara a aplica diverse trucuri care imbunatatesc autonomia bateriei pe iPhone sau iPad. Desigur ca exista si persoane care au avut diverse probleme, iar pentru ele s-au descoperit diverse rezolvari care au crescut autonomia bateriei iOS 8.3, insa per total lucrurile au fost grozave de la sine.

Avand in vedere ca iOS 8.3 a fost lansat spre finalul perioadei de dezvoltare a iOS 8, era normal ca autonomia bateriei sa fie foarte buna, pentru ca inginerii celor din Cupertino au rezolvat majoritatea problemelor aparute in toamna. Acum privind spre iOS 8.4 nu putem decat sa ne asteptam la imbunatatiri constante a autonomiei bateriei, insa mai mult de ceea ce vom primi in iunie nu vom avea in viitor de la Apple.

iOS 8.3 – performante

iOS 8.3 este cea mai rapida versiune a iOS 8, iar asta in conditiile in care compania Apple a implementat inclusiv aplicatia Watch care are ascunsa si o aplicatie Activity, ele fiind dedicate imbunatatirii experientei de utilizare a Apple Watch. In cazul in care folositi aplicatiile Watch si Activity cu un Apple Watch, exista sansa ca performantele sa nu fie chiar atat de grozave, insa in rest totul ar trebui sa functioneze lin.

Performantele iOS 8.3 sunt bune in ceea ce priveste rularea aplicatiilor native, navigarea pe internet sau editarea foto/video, insa nu trebuie sa va faceti griji ca veti avea probleme cu jocurile, deoarece acest lucru nu se va intampla. iOS 8.3 functioneaza foarte bine, aproape, indiferent de situatie, asa ca veti avea parte de o experienta foarte buna de utilizare a terminalelor voastre.

Exceptie la toate cele de mai sus face, desigur, iPhone 4S, acest terminal avand performante slabe spre foarte proaste din cauza componentelor interne depasite din punct de vedere moral.

iOS 8.3 – stabilitate

In ceea ce priveste stabilitatea, iOS 8.3 are din nou un avantaj in fata versiunilor anterioare ale sistemului de operare iOS 8, cei de la Apple reusind sa rezolve majoritatea problemelor cu functionarea aplicatiilor sau a diverselor functii ale sistemului de operare. Era de altfel normal ca dupa atatea luni sa nu mai avem parte de probleme, unele dintre ele foarte penibile, asa ca utilizarea devine o placere pe toate terminalele.

Concluzionand, iOS 8.3 este cea mai buna versiune a iOS 8 lansata de catre Apple, din punctul meu de vedere, dar sunt curios sa aflu ce parere aveti voi.