iOS 9 Adaptari Tactile – setari fine pentru sensitivitatea ecranului tactil

iOS 9 adaptari tactileiOS 9 Adaptari Tactile, sau Tactile Accomodations, este o noua functie implementata de catre compania Apple special pentru posesorii de iPhone, iPad sau iPod Touch-uri, aceasta permitandu-ne sa controlam sensibilitatea ecranului tactil. Mai exact, functia Adaptari Tactile din iOS 9 ne ofera posibilitatea de a alege in ce fel percepe ecranul atingerile facute de catre noi, astfel ca putem seta diverse perioade de timp care trec de la atingerea ecranului si pana in momentul in care aceasta este efectiv inregistrata.

iOS 9 Adaptari Tactile, Tactile Accomodations, nu a fost prezentata in cadrul WWDC 2015 de catre compania Apple, ea fiind accesibila in meniul Configurari > General > Accessibilitate, Settings > General > Accessibility a sistemului de operare.

Apple recomanda utilizarea acestor setari pentru adaptarea tactila doar in situatia in care avem dificultati la utilizarea ecranului tactil, ajustarea configurarilor schimband modul in carel el va raspunde la atingeri.

Durata Mentinere. Prima optiune a iOS 9 Adaptari Tactile este numita Durata Mentinere si ea ne permite sa stabilim durata de timp pentru care trebuie sa atingem ecranul inainte ca aceasta atingere sa fie perceputa.

Puteti observa in imaginea de la inceputul articolului ca vorbim despre setari fine care pleaca de la 0.10 secunde si ajung pana la cateva secunde, Apple oferindu-ne doua butoane reprezentand + si – pentru ajustare.

iOS 9 adaptari tactile 1

Ingorare Repetare. Cea de-a doua optiune a functiei iOS 9 Adaptari Tactile este Ingorare Repetare, ea oferindu-ne posibilitatea de a alege ce perioada de timp trebuie sa treaca inainte ca atingerile multiple sa fie tratate ca o singura atingere.

Si in cazul acestei optiuni avem disponibila posibilitatea de a alege o perioada de timp care trebuie sa treaca, selectarea putand fi facuta in zecimi de secunda sau secunde intregi, alegerea fiind la utilizatori.

iOS 9 adaptari tactile 2

Dupa activarea oricareia dintre cele doua optiuni ale iOS 9 Adaptari Tactile, de fiecare data cand veti face o apasare pe ecran veti vedea doua cerculete care au un slider ce reprezinta trecerea zecimilor de secunda sau a secundelor inainte ca apasarea sa fie inregistrata.

Folosind acest te cerculete va puteti ghida atingerile pentru a sti cand trebuie sa ridicati degetul de pe ecran inainte ca apasarea voastra sa fie inregistrata, astfel ca nu veti risca sa inchideti sau sa modificati ceva.

In final, functia iOS 9 Adaptari Tactile are o optiune numita Asistenta apasare, aceasta permitand tratarea oricarui gest ca fiind o singura apasare.

Ce parere aveti despre iOS 9 Adaptari Tactile ?