FBI investigheaza cazul furtului pozelor nud ale vedetelor Hollywood

FBI investigatie poze nud vedeteIn luna august a anului trecut sute de poze nud ale unor vedete ale Hollywood au fost publicate pe internet, majoritatea dintre ele fiind furate prin intermediul iCloud-ului companiei Apple.

Atunci Tim Cook si alti manageri ai Apple au “pasat” vina la vedetele care ar fi fost victimele unor atacuri de tip phishing si au oferit in mod inconstient acces la conturi hackerilor care le-au furat pozele, insa FBI va afla adevarul.

Celebra agentie federala americana a initiat o investigatie in cazul pozelor nud furate din conturile vedetelor americane sau straine, iar la finalul sau ar putea pune sub acuzare persoane sau companii pentru intregul scandal.

Conform celor de la FBI, din casa unui american din Chigaco ar fi fost initiate 4980 de incercari de areseta 1987 de conturi iCloud diferite, asta in timp ce dintr-un alt apartament din Chicago ar fi fost initiat un alt atac similar impotriva Apple.

Din acel apartament localizat in Chicago ar fi fost accesate 330 de conturi iCloud in decursul a doua luni, numarul total de accesari depasing 600, deci vorbim despre oameni care au preluat un numar foarte mare de date pe perioade lungi de timp.

Practic FBI ar fi arestat pana acum doua persoane si in baza informatiilor obtinute probabil va aresta si altele, asta deoarece vorbim despre un numar foarte mare de poze si clipuri video cu vedete nud publicate pe internet in august 2014.

Implicarea celor de la FBI are la baza si ajutorul companiei Apple care a oferit detalii privitoare la IP-urile care au facut accesari multiple pe diverse conturi iCloud in perioade scurte de timp, deci teoretic toti cei care au participat la acest hack ar trebui sa fie prinsi.

Practic iCloud nu a fost spart de catre hackeri, ci vedetele au fost pacalite sa isi ofere parolele si email-urile de logare la Apple ID-uri, deci Apple pare sa nu aiba vreo vina, cel putin din ceea ce este prezentat pana acum.