iOS 9 confirma dezvoltarea unui stylus pentru iPad

ios 9 stylus ipadiOS 9 confirma dezvoltarea unui stylus pentru iPad, insa stiam inca de acum cateva luni ca Apple ar avea un dezvoltare o tableta iPad Pro cu un stylus dedicat, astfel ca informatiile de acum nu ar trebui sa uimeasca pe cineva.

In cadrul sesiunilor video publicate de catre compania Apple pentru WWDC 2015, un manager al uneia dintre diviziile care dezvolta iOS explica in detaliu cateva noutati implementate de catre compania Apple in iOS 9 pentru distingerea atingerilor facute pe ecran.

Prima schimbare este o imbunatatire dramatica a timpului de recunoastere a atingerilor, iOS 9 fiind gandit pentru a percepe mult mai repede atingerile facute pe ecran, astfel ca in cazul in care desenati ceva, nu veti mai vedea acel lag mare in momentul glisarii rapide a degetului pe ecran.

A doua schimbare este implementarea suportului pentru predictia continuarii unei linii desenate pe ecran, aceasta tehnologie stand la baza majoritatii software-urilor care ajuta terminalele mobile sau PC-urile sa recunoasca interactiunea cu un stylus.

Cunoscut sub denumirea touch prediction, software-ul foloseste un algoritm complex care calculeaza viteza de atingere, acceleratia si curbura atingerilor pentru a prezice directia in care se indreapta mana unui utilizator si a crea elemente pe ecran.

In final, daca luam in calcul si faptul ca aplicatia iOS 9 Notite, Notes, include in sfarsit un sistem de desen care ne permite sa cream orice fel de “opere de arta” in interiorul notitelor, atunci avem trei dovezi care indica faptul ca Apple va lansa un stylus.

Toate aceste detalii au fost puse “cap la cap” de catre unul dintre managerii companiei Adonit, care produce stylus-uri pentru terminale mobile, el ajungand la concluzia ca Apple urmeaza sa genereze in curand concurenta chiar si pentru ei.

Daca toate aceste informatii se vor adeveri, atunci iPad Pro ar urma sa fie lansata pana la sfarsitul acestui an impreuna cu un stylus dedicat, insa ramane de vazut ce are Apple in plan.