iOS 9 impiedica aprinderea ecranului la primirea de notificari

iOS 9 deschidere ecran notificareiOS 9 impiedica aprinderea ecranului la primirea de notificari, compaina Apple concepand acest sistem pentru a reduce energia consumata de catre terminalele noastre in utilizarea zilnica. Noul sistem detecteaza in mod inteligent daca un terminal iPhone sau o tableta iPad este plasat/plasata intr-un buzunar/rucsac sau este plasat/plasata cu ecranul in jos, blocand aprinderea ecranului pentru a afisa notificari.

Initiativa celor de la Apple se numeste Do less work, afirmatia referindu-se la componentele interne ale iDevice-urilor, acestea avand mai putina “munca” in momentele in care noi nu ne folosim terminalele.

In aceasta idee, daca tineti un iPhone foarte mult timp in buzunar, atunci pana il veti lua in mana nu veti vedea notificarile primite de la aplicatiile voastre, iOS 9 avand grija sa nu consume foarte multa energie pentru a le afisa.

Ideea celor de la Apple este grozava dearece utilizatorii nu vad oricum ecranul aprins atunci cand terminalul lor se afla in buzunar sau intr-o geanta, ori cand este plasat cu ecranul in jos pe o suprafata, astfel ca rularea unui sunet este singurul mod de alerta necesar.

Pentru a face aceasta detectare compania foloseste accelerometrul, giroscopul si senzorul de lumina ambientala al terminalelor iPhone, astfel ca sunt preluate informatii din multiple surse si totul ar trebui sa functioneze extrem de bine pentru noi.

Separat de aceasta functionalitate extrem de grozava, compania Apple a implementat deasemenea noi moduri de a reduce “trezirile” procesoarelor, astfel ca acestea vor rula la frecventa minima in majoritatea timpului.

Cresterea frecventei in mod dinamic si implicit a consumului de energie va fi facuta doar in momentul in care va fi intr-adevar nevoie, insa desigur ca Apple nu dezvaluie foarte multe informatii cu privire la acest lucru.

Acestea fiind spuse, iOS 9 este gandit pentru a imbunatati serios autonomia bateriei, insa v-am spus astazi ca, din pacate, autonomia bateriei iOS 9 este foarte proasta in prima versiune beta.