iPhone 6S ar putea fi lansat cu minim 32 GB spatiu de stocare

iPhone 6S 32 GB spatiu stocareiPhone 6S ar putea fi lansat cu minim 32 GB spatiu de stocare conform unor informatii noi venite de la o sursa asiatica, insa aceasta nu este prima oara cand auzim despre intentiile celor de la Apple de a mari spatiul de stocare standard al smartphone-urilor sale.

Zvonul de astazi ne da de inteles ca Samsung incearca sa convinga Apple sa cumpere memorii NAND Flash pentru iPhone 6S de la ea si sa renunte la unul sau mai multi dintre actualii furnizori ai acestor componente, Toshiba, SK hynix si SanDisk fiind companiile care produc mediile de stocare pentru iDevice-urile companiei Apple.

In momentul de fata Apple si Samsung negociaza un posibil parteneriat pentru livrarea acestor componente, Samsung deruland proiecte de testare si verificare a componentelor sale pentru a indeplini riguroasele standarde impuse de catre compania Apple.

Anul trecut cei de la Apple au renuntat la iPhone-urile cu 32 GB spatiu de stocare, introducand unele cu 128 GB spatiu de stocare, iar anul acesta cele cu 32 GB ar putea reveni pentru a inlocui modelele care au 16 GB spatiu de stocare, insa nimic nu este sigur.

As Apple plans to increase its shipments of the mid-range iPhone models with larger capacities amid growing consumer demand for data-intensive features, including cloud services, Samsung Electronics is in talks to sell more of its flash chips for the next models.

Samsung este un vechi partener al companiei Apple, producand multe dintre componentele folosite deja in iPhone, iPad sau iPod Touch, iar acest parteneriat ar putea fi extins inclusiv la memoriile NAND Flash, daca negocierile vor avea succes.

Dublarea spatiului minim de stocare al iPhone 6S nu este totusi ceva 100% sigur, iar asta deoarece Apple a implementat in iOS 9 un sistem care reduce drastic spatiul ocupat de catre aplicatii dupa instalare, totul pentru a-i ajuta pe cei cu terminale de capacitate mica.

iPhone 6S a intrat deja in productie la partenerii Apple, asa ca informatiile de astazi ar putea fi oferite abia acum, desi negocierile s-ar fi purtat cu mult timp in urma si cele doua companii ar fi ajuns deja la un acord.