Apple a fost actionata in judecata din cauza iWatch

iWatchiWatch este denumirea zvonita de catre mai toata lumea pentru Apple Watch inainte ca acest ceas inteligent al companiei Apple sa fie prezentat in mod oficial, dar dupa septembrie 2014 ea a fost, in principal, data uitarii de catre foarte multe persoane.

Pentru cei care inca nu au inteles ca iWatch nu este denumirea unui produs al companiei Apple, cei din Cupertino au cumparat reclame in motorul de cautare Google Search si au directionat persoanele catre pagina Apple Watch in momentul in care cautau informatii despre iWatch.

Problema pentru compania Apple este ca marca iWatch este protejata printr-un brevet de catre o companie din Irlanda, iar acum ea a actionat Apple in judecata deoarece ar fi promovat-o in mod impropriu pentru a directiona utilizatori catre pagina Apple Watch a website-ului sau.

Pentru ca Apple nu detina drepturile asupra marcii in Europa, Probendi a depus o actiune de chemare in judecata la o instanta din Milano pentru a impiedica folosirea sa in reclame, iar mai apoi ar putea cere despagubiri pentru utilizarea nelegala de pana acum.

Probendi a discutat cu Google despre problema si cei din Mountain View au spus ca nu sunt raspunzatori pentru actiunile Apple, asta in timp cei Apple a fost avertizata sa nu se foloseasca de marca pentru a-si promova ceasul, insa desigur ca nu a dorit sa respecte avertismentul.

Apple never replied to our requests and objections, while Google said they are not responsible for links. Apple has systematically used iWatch wording on Google search engine in order to direct customers to its own website, advertising Apple Watch,

Conform unui audit facut pentru marca iWatch, aceasta ar avea o valoare de aproximativ 87 de milioane de euro, deci Apple ar putea fi obligata sa plateasca despagubiri substantiale daca o instanta o va gasi vinovata de folosirea fara drept a marcii iWatch pentru a promova Apple Watch.

Compania Probendi a initiat un proiect pentru dezvoltarea unui smartwatch sub denumirea iWatch, insa el a fost suspendat, dar poate cu banii ce ar putea fi castigati de la Apple el ar putea ajunge candva pe piata.