iPod Touch 6G are hardware-ul iPhone 6, dar nu este la fel de performant

iPod Touch 6G performanteiPod Touch 6G a fost lansat astazi de catre compania Apple si dupa 4 ani de la lansarea iPod Touch 5G, cei din Cupertino au implementat in produsul lor componentele iPhone 6, adica un chip A8 de 64 biti cu 1 GB RAM.

Acum v-ati astepta ca performantele iPod Touch 6G sa fie pe masura iPhone 6, insa realitatea este ca Apple a facut o mica modificare pentru procesorul dual-core al chip-ului, astfel ca acesta este cu 300 MHz mai incet decat cel folosit in smartphone-ul de top lansat in cursul toamnei trecute.

Conform unui benchmark facut de catre o publicatie americana, iPod Touch 6G are un chip A8 cu procesor tactat la 1.1 GHz in loc de 1.4 GHz, precum in iPhone 6, iar diferenta de 300 MHz se “traduce” intr-o scadere cu aproximativ 10% a performantelor produsului.

Reducerea performantelor vine in contextul in care iPod Touch 6G are acelasi ecran de 4 inch precum iPhone 5S, deci nu “tine” in spate o rezolutie la fel de mare precum iPhone 6 si teoretic ar trebui sa aiba performante similare, insa acest lucru nu se aplica in realitate.

Separat de procesorul tactat la o frecventa mai mica, iPod Touch 6G ar trebui sa aiba acelasi chip grafic, are aceeasi cantitate de RAM si ar trebui sa ofere o experienta similara cu iPhone 6 in ceea ce priveste folosirea aplicatiilor, a jocuri sau navigarea pe internet.

Practic iPod Touch 6G este o alternativa foarte buna pentru cei care nu au un bani de un iPhone dar doresc sa beneficieze de tot ceea ce are de oferit platforma companiei Apple, asa ca probabil vanzarile acestui tip de produse vor creste in perioada urmatoare la Apple.

Era de asteptat ca iPod Touch 6G sa nu aiba specificatii identice cu cele ale iPhone 6, insa diferenta in performante este suficient de mica incat sa justifice achizitionare acestui produs doar pentru a intra “in contact” cu platforma Apple.