Nokia HERE Maps a fost cumparat de Daimler, AUDI si BMW cu 2.8 miliarde de euro

Nokia HERE MapsAcum cateva saptamani v-am spus ca un grup de producatori germani de automobile intentioneaza sa achizitioneze platforma Nokia HERE Maps pentru a o implementa in propriile masini si iata ca astazi anuntul a fost facut oficial.

Un consortiu german de producatori de automobile format din Daimler, BMW, si Audi vor cumpara Nokia HERE Maps cu 2.8 miliarde de euro, o suma privita ca fiind corecta pentru tot ceea ce ofera platforma dezvoltata de catre compania finlandeza.

Cei de la Nokia se asteapta sa ramana cu un profit net de 2.5 miliarde de euro, insa asta abia in cursul anului viitor, deoarece achizitia ar urma sa fie finalizata abia in primul trimestru fiscal al anului 2016, tranzactia urmand a fi consimtita si de autoritatile europene.

Nokia HERE Maps este un sistem extrem de complex de cartografiere prin care Nokia a reusit sa convinga lumea intreaga ca este capabila sa concureze eficient cu Google, el fiind privit ca avand o utilitate mult mai mare inclusiv si decat Apple Maps-ul creat de catre compania Apple.

Avand in vedere ca Nokia HERE Maps este mai bun decat Apple Maps, unii au spus ca Apple ar putea cumpara platforma finlandezilor, insa iata ca in final producatorii de automobile si-au unit fortele pentru a o achizitiona si a o implementa in masini in viitor.

Nimeni nu stie cat va dura pana cand Nokia HERE Maps va ajunge oficial in masinile celor trei mari producatori, insa probabil in 2017 vom vedea primele automobile car au hartile si sistemele online ale fostei platforme Nokia.

1 COMENTARIU

  1. Adevărul ca Here Maps și Here Drive sunt foarte tari… Le folosesc de peste un an de zile și m-au ajutat foarte mult cat am stat plecat… Hărțile primesc update periodic