Apple Watch are vanzari dezamagitoare conform unui partener Apple

vanzari dezamagitoare Apple WatchApple a refuzat sa ofere cifre privind vanzarile de Apple Watch-uri in lumea intreaga, insa Tim Cook a dat de inteles ca in Q2 2015 ceasul inteligent a reprezentant peste 1 miliard de dolari din incasarile Apple, cifra fiind impresionanta pentru un produs recent lansat.

In ciuda acestui lucru, analistii americani sustin ca Apple Watch inregistreaza vanzari mult mai mici decat se astepta initial, acestia stabilind target-uri imposibil de atins de catre Apple, iar acum se dovedesc a fi dezamagiti de o atingerea unor obiective imposibil de realizat.

Chiar daca nu stim exact cate modele ale Apple Watch a vandut compania Apple, unul dintre partenerii sai asiatici sustine ca nu a produs in Q2 2015 nici macar 6 milioane de unitati pentru vanzare in lumea intreaga, aceasta cifra fiind cea la care el isi acoperea costurile de productie.

Partenerul Apple TASE a fost contractat pentru a fabrica 2 milioane de unitati ale Apple Watch lunar, insa conform unor date oferite de catre companie se pare ca aceasta cifra nu a fost atinsa in Q2 2015 si exista sanse mici ca obiectivele stabilite initial pentru Q3 si Q4 2015 sa fie atinse.

Mark Li, an analyst at Bernstein Research, said an ASE subsidiary told investors on a conference call that it didn’t reach its “break-even volume” of two million units per month in the second quarter. The ASE unit also said it didn’t expect to reach that level during the third quarter – a busy production period before the holiday sales season – and wouldn’t commit to reaching it during the fourth quarter either.

Ratarea obiectivelor in Q2 2015 este de inteles, insa pentru Q3 si Q4 lucrurile sunt neobisnuite avand in vedere ca urmeaza sarbatorile de iarna in care vanzarile cresc substantial si multi s-ar astepta ca Apple sa vanda foarte multe Apple Watch-uri in acea perioada.

Realitatea pare sa fie complet diferita, iar partenerii companiei nu par sa fie increzatori in realizarea de vanzari mari, astfel ca in baza acestor date putem trage concluzia ca vanzarile Apple Watch de pana acum au fost mult sub asteptari, iar urmatoarele luni nu vor aduce o schimbare majora pozitiva.

2 COMENTARII

  1. pai vanzarile sunt sub asteptari din cauza ca nu produc cat trebuie nu ca nu ar fi cumparatori, eu tot astept sa ajunga si p’aci.