Force Touch in iPhone 6S – asa va functiona in iOS 9, iata ce vei avea nou

Force Touch iPhone 6S actiuniiPhone 6S cu Force Touch este in proportie de 90% sigur pentru lansare, iar astazi aflam si ce tipuri de functii urmeaza sa ne ofere sistemul creat de Apple pentru Apple Watch, insa implementat si in diverse alte produse proprii.

Multumita unor surse din interiorul Apple aflam astazi ca Force Touch pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus are in iOS 9 numele de cod Orb, el urmand a ne permite sa sarim peste listele de optiuni ale sistemului de operare sau diverse apasari de butoane pentru a ajunge la anumite functii utile.

Mai exact, Force Touch ne va permite sa folosim scurtaturi pentru a accesa anumite functii sau meniuri ale iOS 9, deci practic utilizarea sa nu va afisa intotdeauna noi optiuni, ci va usura utilizarea celor existente, pentru a ne oferi posibilitatea de a controla mai usor iOS 9.

Drept exemple pentru aceasta functionalitate sunt date urmatoarele :

  • accesarea rapida de navigare ghidata pentru puncte de interes prin apasarea indelunga a unui asemenea punct de interes, Force Touch permitandu-ne sa sarim peste multi pasi si gesturi ce trebuie efectuti acum;
  • mai departe in aplicatia Muzica putem utiliza Force Touch prin apasarea indelunga a unei melodii pentru a vedea o lista cu cele mai utilizate functii pentru a controla melodiile, ele inlocuind gesturi sau apasari facute in interfata;
  • trecand acum la iconitele aplicatiilor, utilizarea Force Touch ne poate permite sa accesam meniuri din interiorul aplicatiilor, acest sistem fiind extraordinar de util pentru a accesa direct anumite functii fara a mai naviga prin aplicatie;
  • in final se pare ca Force Touch in iPhone 6S pe iOS 9 va imprumuta anumite functii din Mac-uri, astfel ca in Safari putem vedea preview-uri pentru pagini, harti sau informatii despre contacte, ori definitii.

In iPhone 6S Force Touch va fi reprezentat pe ecran in trei moduri distincte : actionarea de functii fara vreo reprezentare grafica, afisarea unui meniu cu optiuni in jurul portiunii unde am facut apasarea si afisarea unei liste de optiuni in partea inferioara a ecranului, asa cum se intampla in mod nativ in iOS.

Pentru fiecare actionare a Force Touch utilizatorii vor simti o vibratie astfel ca vom sti intotdeauna cand am actionat o functie cu acest sistem chiar daca pe ecranul nu avem vreo reprezentare grafica a actiunii.

Separat de acestea a fost confirmat faptul ca iPhone 6S va avea un chip A9 cu procesor triple-core si 2 GB RAM, compatibilitate cu retelele de 300 Mbps si o autonomie mai buna pentru baterie.

Separat de iPhone 6S, Force Touch va fi disponibil si in doua modele ale iPad Pro, unul J98 si unul J99, ele fiind cu conectivitate Wi-Fi si 4G, Apple pregatind inclusiv un stylus pentru tablete, acesta urmand a interactiona cu sistemul Force Touch, iOS 9.1 urmand a fi oferit cu ele.