Apple confirma oficial blocarea iOS 8.1.3 – iOS 8.4 jailbreak prin iOS 8.4.1

jailbreak blocat iOS 8.4.1Apple a confirmat oficial blocarea iOS 8.1.3 – iOS 8.4 jailbreak prin lansarea iOS 8.4.1, cei din Cupertino oferind detalii cu privire la problemele de securitate rezolvate prin actualizarea oferita pentru propriile produse incepand de astazi.

Cu fiecare actualizare majora lansata pentru iPhone, iPad si iPod Touch compania Apple listeaza si problemele de securitate rezolvate pentru a-si proteja utilizatorii din lumea intreaga, iar in documentatia oferita astazi mentioneaza o multitudine de vulnerabilitati descoperite de catre hackerii de la TaiG.

Apple crediteaza chinezii de la TaiG pentru nu mai putin de 8 vulnerabilitati ale iOS 8 rezolvate prin lansarea iOS 8.4.1, astfel ca vorbim despre, probabil, blocarea tuturor exploit-urilor folosite de catre hackeri pentru a crea solutia de jailbreak iOS 8.1.3 – iOS 8.4.

Apple crediteaza deasemenea si echipa de hackeri evad3rs pentru descoperirea unora dintre vulnerabilitatile rezolvate astazi, deci vorbim despre unele exploit-uri mai vechi de un an de zile care inca existau in iOS, dar au fost blocate cu acest update iOS 8.4.1.

Apple a creat o lista extrem de lunga de vulnerabilitati pe care le-a blocat astazi si probabil unele dintre ele urmau sa fie folosite de catre hackeri pentru viitoare solutii de jailbreak, asa ca ramane de vazut la ce vor mai apela ei in viitor pentru a ne permite sa exploatam iOS-ul.

Acestea fiind spuse, va readuc in atentie avertismentul de a evita iOS 8.4.1 daca aveti nevoie de jailbreak deoarece, din punctul meu de vedere, nu exista vreo sansa ca actuala solutie de jailbreak sa fie actualizata pentru a fi compatibila cu aceasta versiune a sistemului de operare.