iPad Air 3 ar putea ramane un vis in 2015

iPad Air 3 2015iPad Air 3 este evolutia logica a tabletei iPad Air 2, compania Apple trebuind teoretic sa lanseze noul model pe piata in toamna acestui an pastrand strategia lansarilor din anii trecut pentru tabletele sale iPad.

Desi multi se asteapta ca iPad Air 3 sa fie lansata anul acesta, se pare ca Apple nu prea intentioneaza sa isi aduca produsul pe piata, fiind in principal ingrijorata din cauza vanzarilor de tablete care continua sa scada, preferand sa pastreze iPad Air 2 pentru inca un an in oferta sa.

iPad Air 2 are un chip A8X cu procesor triple-core si 2 GB RAM, iar iPad Air 3 ar trebui sa vina cu un chip A9 sau A9X care are un procesor triple-core si 2 GB RAM DDR 4, scorul obtinut de catre acest nou chip in testele sintetice fiind extrem de apropiat de cel obtinut de vechiul chip.

Practic daca Apple ar lansa iPad Air 3 anul acesta, ar trebui sa aduca alte imbunatatiri in afara unui hardware mai performanta si probabil nu are cu ce sa vina nou in alte segmente pentru a-si uimi consumatorii, asa ca prefera sa sa fie conservatoare, avand in vedere ca vanzarile de tablete nu sunt grozave.

The sources pointed out that Apple has turned conservative about its tablet product line and is not planning to release a next-generation model to replace the existing iPad Air tablet; however, Apple is ready to release its fourth-generation iPad mini and the related supply chain is already preparing the device’s components. The fourth-generation model will only have a few small upgrades from the third-generation one.

Avand in vedere ca, probabil, iPad Air 3 ar avea sanse mici sa creasca vanzarile de tablete, compania Apple se concentreaza pe iPad Mini 4, noua tableta urmand a fi lansata anul acesta cu un spor major de performante si un design aproape identic cu cel al iPad Air 2.

Daca Apple nu mai investeste in dezvoltarea de functii noi pentru tabletele sale, atunci viitorul acestui gen de produse pare sumbru, iar mentinerea iPad Air 2 in vanzare cu actualizarea iPad Mini 4 are sanse infime de a revitaliza vanzarile de tablete pentru compania Apple.