Apple Pay este un adevarat succes pe Apple Watch

Apple Watch Apple PayApple Pay a fost integrat in Apple Watch de catre compania Apple pentru a le permite posesorilor ceasului inteligent sa efectueze rapid plati oriunde s-ar afla fara a mai scoate card-ul sau iPhone-ul din buzunar pentru procedura.

Pentru ca vorbim despre o metoda noua de a face plati mobile, multi s-au intrebat ce succes ar putea avea acest sistem si raspunsul este oferit de catre companie americana, aceasta sustinand ca 81% dintre utilizatorii de Apple Watch-uri din SUA si Marea Britanie au folosit sistemul de plati.

Apple Pay este disponibil doar in SUA si Marea Britanie momentan, iar studiul este limitat la utilizatorii de Apple Watch din doar aceste doua tari, insa rezultatul este surprinzator avand in vedere numarul mare de persoane care a decis sa testeze sistemul de plati mobile al Apple.

19% dintre posesorii de Apple Watch-uri din cele doua tari n-au incercat sistemul, iar dintre acestia doar un sfert au fost tematori sa il incerce, ori s-au gandit ca Apple Pay nu le-ar aduce vreun beneficiu pentru efectuarea de plati, insa trei sferturi dintre ei sunt interesati sa-l incerce.

What an incredible achievement in such a short amount of time — yes, 80% of Apple Watch owners who can, have already used Apple Pay. When we analyze the 19% of Watch users (n=205) in the US who haven’t yet used Apple Pay, about 5% of that subset indicate that they “do not perceive a benefit”, another 5% have “concerns about the security of it” and about 15% state that their “payment needs are being met” already.

Partea interesanta a studiului este ca detinerea unui Apple Watch creste foarte mult sansele ca un posesor al iPhone 6 sau iPhone 6 Plus sa foloseasca Apple Pay, deci teoretic primul ceas inteligent al Apple “isi face treaba” in a convinge utilizatorii sa foloseasca servicii noi.

Aceste afiind spuse, Apple Pay are sanse foarte mari de a fi un real succes in multiple tari de pe glob chiar si fara Apple Watch, insa conditia este ca Apple sa il lansese in noi piete cat mai curand.