Mercedes-Benz este interesata de o colaborare cu Apple

Mercedes-Benz colaborare AppleMercedes-Benz este unul dintre cei mai mar iproducatori de automobile de pe planeta si in ciuda zvonurilor privind discutiile dintre Apple si BMW, compania germana este totusi interesata de o posibila colaborare cu cei din Cupertino.

Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler AG care detine Mercedes-Benz, a afirmat intr-un interviu recent ca orice fel de colaborar sunt posibile cand vine vorba de Apple, asa ca probabil cei din Cupertino ar putea gasi mai multa intelegere la Daimer decat la BMW pentru o colaborare.

Apple l-a angajat anul trecut pe presedintele diviziei americane de cercetare si dezvoltare a Mercedes-Benz, insa CEO-ul Daimler AG sustine ca o colaborare cu Apple sau chiar Google ar fi profitabila pentru ambele parti din moment ce CarPlay si Android Auto ajung in tot mai multe masini.

Mai mult decat atat, Mercedes-Benz sau BMW ar putea castiga de pe urma implementarii unor sisteme care le-ar permite masinilor sa se conduca singure, insa suntem deocamdata la mare distanta de posibila lansare a unui asemenea software, dar colaborare dintre parti ar grabi aparitia sa.

Many things are conceivable. Google and Apple want to provide system software for cars and bring this entire ecosystem around Apple and Google into the vehicle. That can be interesting for both sides. We don’t want to become contractors who have no direct content with customers any more and supply hardware to third parties

In ciuda deschierii pentru colaborari, CEO-ul Daimler a facut totusi o afirmatie similara cu ceea ce a auzit Apple de la BMW, el spunand ca Mercedes-Benz nu vrea sa devina un simplu furnizor de componente pentru companii precum Apple sau Google, pentru ca ambele doar asta isi doresc.

Apple a incercat sa convinga BMW sa-i permita sa foloseasca macar o parte a caroseriei BMW i3 pentru masina sa, insa BMW a refuzat sa devina doar un producator de componente, iar Daimler spune foarte clar acelasi lucru, asa ca Apple are o “batalie” grea de dus cu producatorii de automobile.

4 COMENTARII

  1. Cred ca Apple ar trebui sa lase proiectul asta pe seama celor care se pricep sa faca masini . Tesla si toti ceilalti “mari” sunt mult mai avansati si detin know-how-ul in bransa . Sa te apuci sa le furi inginerii sau sa tot presezi pt colaborari , nu cred ca e o solutie . Apple ar trebui sa se concentreze pe partea de software doar sau pe sistemul de conducere fara sofer . Sau poate pe securitatea sistemului , pt ca in ultimul timp au aparut stiri ca sistemele marilor producatori au fost hack-uite .

  2. @alter ego Nu era asa cu primul iPhone cand Apple habar nu avea de telefoane si totusi a reusit sa faca smartphone-urile chiar “smart”

  3. Nu poți compara cele două tipuri de produse, având în vedere complexitatea lor. O mașină este de mii de ori mai complexă decât un smartphone. În plus, Apple a lansat primul iPhone pe o piață virgină, ei fiind primii care au adus ecranul capacitiv. În schimb, în prezent pe piața auto există zeci de producători cu experiență enormă, cu renume, etc. Nu e lucru ușor să te lupți cu ei, chiar dacă te numești Apple.

  4. Consider ca piata masinilor electrice este inca la inceput si iti poti face loc pe piata. Puterea si banii pentru cercetare ii au, sunt ft cunoscuti,iar pe partea cu marketingul sunt ft puternici,deci orice este posibil.
    O sa conteze ft mult si pretul de achizitie si carei piete se vor adresa,daca vor intra in concurenta cu masinile electrice de genul Tesla sau vor intra pe piata mai low budget si va concura cu Prius spre exemplu.

    Acum doar ne dam cu parerea,dar vom vedea in viitor ce am anticipat fiecare.

    PS: primii care au adus pe piata telefonul cu ecran capacitativ au fost cei de la Lg,cu modelul LG Prada,dar spre deosebire de Apple nu i-au facut asa o prezentare si nu a avut parte de acelasi marketing. Daca ar fi stiut sa profite de ce au adus pe piata,acum poate lucrurile ar fi stat altfel + ca s-au pierdut cand au adus modelul 2 pe piata,s-au distantat de ce incepea lumea sa caute.
    Cauta pe net,sunt ma mult la mijloc,Lg chiar a dat Apple in judecata si pt designul lui Iphone 2G ,pt idee pt concept..