iPad Pro va rula doua aplicatii complete in acelasi ecran, are stylus si tastatura create de Apple

iPad Pro aplicatii acelasi ecraniPad Pro va fi prezentata de catre compania Apple peste mai putin de doua zile, iPad Mini 4, iPhone 6S Plus, iPhone 6S si Apple TV 4 urmand a o acompania in cadrul conferintei in care cei din Cupertino au pregatite foarte multe noutati pentru lumea intreaga.

Conform unor informatii noi aparute astazi, iPad Pro urmeaza sa fie disponibila intr-un model de baza cu 64 GB spatiu de stocare, de 4 ori mai mult decat ofera actualele modele de baza ale tabletelor iPad sau alte terminalelor iPhone.

Compania Apple va prezenta iPad Pro in 9 septembrie, insa se pare ca procesul de productie ar fi in intarziere, astfel ca precomenzile vor fi deschise in octombrie, iar primele unitati vor fi livrate catre clienti abia la sfarsitul lunii noiembrie, stocurile urmand a fi mici.

iPad Pro va rula iOS 9.1 si va fi disponibila intr-o versiune cu 128 GB spatiu de stocare, insa Apple nu va extinde mediile de stocare oferite pentru iDevice-uri, insa va vinde tableta in versiune argintie, space grey si chiar auriu, astfel ca oricine va gasi un model potrivit.

iPad Pro va fi disponibila in versiuni Wi-Fi Only si 4G, iar Apple ar fi ales sa perceapa un pret de aproximativ 1000 de dolari pentru modelele cu 128 GB spatiu de stocare, insa in acest pret va fi inclus si o tastatura special creata de catre Apple, insa pentru aceeasi bani poate fi cumparat un MacBook Air.

Pentru ca iPad Pro are un ecran cu diagonala de 12.9 inch, compania Apple va permite rularea de doua aplicatii in dimensiune completa in acelasi ecran, chip-ul A9X al tabletei permitand aceasta functionalitate desi iPad Air 2 ruleaza doar partial doua aplicatii in acelasi ecran.

Noul chip A9X va aduce un spor major de performante fate de cel A8X, astfel ca viitorii posesori ai iPad Pro vor avea parte de performante foarte bune, insa vor fi nevoiti sa cumpere separat stylus-ul cu Force Touch sau noua tastatura creata de catre Apple.

Doua versiuni ale tastaturii pentru iPad Pro au fost create, una dintre ele putand fi folosite ca si carcasa, in timp ce a doua seamana cu tastatura wireless normala vanduta de catre Apple, iar deocamdata nu se stie la ce pret urmeaza sa fie vandute ele.

Conferinta pentru prezentarea iPhone 6S urmeaza sa aiba loc miercuri, 9 septembrie, insa intre timp va recomand sa descarcati aplicatia iDevice.ro, faceti un bookmark primei pagini a iDevice.ro, abonati-va la newsletter sau abonati-va la notificarile desktop pentru a primi cele mai noi stiri din lumea tehnologiei.

4 COMENTARII

  1. M-as mira ca Apple sa puna acest ipad pro 4g 128Gb storage inclus stylus si tastatura cam pe la 1000$ tinand cont ca ipad air 2 LTE 128 gb este pe la 850$

  2. Asta cu multiwindows si stylus nu prea imi convine. O sa se umple pe aici de comentarii ca Apple iar a copiat dupa Samsung. Mai lipseste sa bage AMOLED…