Blocheaza bugul iOS 9 ce da acces la poze si contacte

bug iOS 9 acces poze contacteV-am spus zilele trecute ca o noua vulnerabilitate a fost descoperita in iOS 9, ea permitandu-i oricarei persoane sa exploateze asistentul personal Siri pentru a obtine acces la pozele si contactele noastre.

Bugul este periculos deoarece el permite inlaturarea unui cod de siguranta al terminalelor noastre pentru a oferi acces la pozele si contactele din terminalele ce ruleaza iOS 9, problema fiind una destul de grava pentru un sistem de operare recent lansat.

Compania Apple nu a recunoscut existenta acestei vulnerabilitati in iOS 9 si desigur ca nici macar nu o va face, insa cu siguranta va gasi o metoda de a o rezolva, insa intre timp acest articol va ajuta sa aflati cum va protejati inca de pe acum.

Avand in vedere ca intreaga problema are la baza exploatarea Siri pentru a obtine acces la poze si contacte, cheia rezolvarii problemei sta in dezactivarea accesarii Siri in LockScreen, aceasta procedura impiedicand folosirea asistentului pentru orice fel de task-uri.

Pentru a bloca utilizarea Siri in LockScreen va trebui sa dezactivati optiunea dedicata din Settings > Touch ID & Pass Code > Allow access when locked > Siri, Configurari > Cod de acces > Acces in ecranul de blocare > Siri.

Desigur ca aceasta procedura poate fi utilizata doar daca aveti Touch ID si un cod de siguranta, sau doar un cod de siguranta, activate, in alte situatii totul fiind complet inutil deoarece accesul este oferit oricum.