Procesorul iPhone 6S – mai rapid ca un Mac

iPhone 6S vs Samsung Galaxy Note 5 performanteDimineata v-am spus ca procesorul iPhone 6S si iPhone 6S Plus nu ofera performante mai bune decat procesorul Samsung Galaxy Note 5, insa asta nu inseamna ca el nu intrece unele Mac-uri mai vehci si chiar unul nou.

Conform primelor teste de performanta pentru iPhone 6S, procesorul dual-core de 1.8 GHz este la fel de performant precum cele implementate un MacBook Air-urile din 2011 sau chiar din 2013, MacBook 12 inch 2015 fiind usor in urma noilor smartphone-uri Apple.

Conform testului de performanta pentru iPhone 6S vizibil mai sus, procesorul obtine 4375 puncte pentru verificarea multi-core, scorul fiind mai mare decat cel obtinut de catre MacBook 12 inch, aceasta situatie fiind destul de surprinzatoare pentru un smartphone.

Daca va uitati la imaginea de mai jos veti vedea ca inclusiv MacBook Air 2011 sau MacBook Pro-urile din 2010 au performante similare sau mai slabe decat cele ale iPhone 6S, compania Apple reusind sa creeze un procesor foarte puternic pentru smartphone-urile sale.

benchmark macbook

Aici vorbim desigur despre testele multi-core pentru procesorul iPhone 6S si diversele MacBook-uri, insa in testele single-core smartphone-ul celor de la Apple se descurca mult mai bine, performantele fiind comparabile cu cele ale unor Mac-uri mai noi.

Mai exact, in testele single-core procesorul iPhone 6S are performante mai bune decat un Mac Pro 2012 sau MacBook Air-uri din 2013, iar in aceasta pagina gasiti toate rezultatele in cazul in care va vine greu sa credeti ceea ce ati citit pana acum.

Procesorul iPhone 6S si iPhone 6S Plus ofera performante extrem de bune multumita chip-ului A9, iar acest lucru ne va permite sa folosim aplicatiile mult mai repede, sa facem mai multe lucruri simultan si sa facem editarea video pentru filmarile 4K inregistrate.

De cativa ani incoace compania Apple creste constant performantele procesoarelor iPhone-urilor, insa anul acesta a facut cel mai mare salt din ultima perioada si lucrurile nu par sa se opreasca prea curand.

2 COMENTARII