Apple ataca piata neagra cu iPhone 6S

Apple ataca piata neagra iPhone 6SApple ataca piata neagra cu iPhone 6S si iPhone 6S Plus, compania americana facand cea mai rapida lansarea a unor terminale iPhone din intreaga sa istorie, aceasta miscare luand prind surprindere foarte multa lume.

Compania Apple a anuntat astazi lansarea iPhone 6S si iPhone 6S Plus in 40 de tari incepand cu data de 9 octombrie, lista urmand a fi extinsa la si mai multe tari incepand din 16 octombrie, cei de la Apple accelerand serios distributia noilor terminale pe intreaga planeta.

Daca in mod normal compania Apple lansa iPhone-uri noi in 9/10 tari initial si extindea disponibilitatea cu inca 10/12 doua saptamani mai tarziu, ei bine acum vorbim despre o extindere de 40 de tari la doua saptamani din momentul lansarii initiale a iPhone 6S si iPhone 6S Plus.

Apple ataca piata neagra cu iPhone 6S

Aceasta lansare accelerata a iPhone 6S si iPhone 6S Plus a dat “peste cap” planurile bisnitarilor si multor magazine online de pe intreaga planeta, aceste entitati sperand sa obtina profit frumos din revanzarea noilor produse Apple in diverse zone de pe glob, insa lucrurile nu vor sta asa.

In momentul de fata utilizatorii din cele 40 de tari in care lansarea iPhone 6S si iPhone 6S Plus va avea loc pe 9 octombrie nu au motive sa plateasca un pret mare pentru noile produse din moment ce ele vor fi disponibile oficial in mai putin de 14 zile in locatiile lor.

Apple a blocat vanzarile iPhone 6S si iPhone 6S Plus in magazinele din anumite tari in data de 25 septembrie pentru a reduce numarul celor care revand iPhone-uri pe piata neagra, dar marea lovitura vine abia acum cu grabirea lansarii terminalelor in noi tari de pe planeta.

Desigur ca aceste decizii ale Apple au la baza doar dorinta de a vinde mai multe iPhone 6S si iPhone 6S Plus decat iPhone 6 si iPhone 6 Plus, insa efectul secundar este o reducere a numarului de terminale revandute pe piata neagra la preturi astronomice.