Iata cine produce mai multe procesoare iPhone 6S

impartire productie chip A9Dimineata v-am spus ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus au procesoare de marimi diferite, TSMC fiind compania care produce procesoarele mai mari, in timp ce Samsung produce procesoarele care au dimensiunea mai mica.

TSMC si Samsung sunt singurii producatori de procesoare pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus, iar taiwanezii au o parte mai mare din productia totala, ei fabricand 59% din totalul componentelor, in timp ce Samsung este responsabila pentru 41% din totalul componentelor.

In acest articol va spun si care dintre iPhone 6S sau iPhone 6S Plus folosind in principal procesorul unui producator sau al altuia, un dezvoltator creand o aplicatie speciala care reuseste sa determine cine a produs chip-ul terminalului pe care este ea rulata de catre utilizator.

Analizand datele trimise de catre 2500 de iPhone-uri dezvoltatorul a ajuns la concluzia privind segmentarea de productie vizibila mai sus, insa el ne spune si ca iPhone 6S foloseste cu mult mai multe procesoare fabricate de catre TSMC decat procesoare fabricate de catre Samsung.

impartire productie chip A9 1

Mai exact, 78% dintre terminalele iPhone 6S verificate folosesc procesoare fabricate de catre TSMC, in timp ce 22% folosesc procesoare produse de catre compania Samsung, diferenta fiind una colosala intre cele doua companii.

In cazul iPhone 6S Plus doar 43% dintre procesoare sunt fabricate de catre TSMC, in timp ce 57% sunt produse de catre compania Samsung, aici diferenta fiind mult mai mica in favoarea coreenilor decat in situatia anterioara.

E greu de spus deocamdata daca Apple prefera TSMC dintr-un motiv sau altul, insa teoretic procesoarele Samsung ar trebui sa fie mai performante din moment ce au dimensiuni mai mici, dar Apple le prefera pe cele ale taiwanezilor.

Deocamdata nu s-a demonstrat ca exista diferente intre performantele procesoarelor fabricate de catre TMSC sau Samsung, insa am o vaga banuiala ca vom vedea asa ceva in curand.