iPhone 6S are procesoare A9 de marimi diferite

procesor chip A9 iPhone 6S marime diferitaiPhone 6S are procesoare din chip-ul A9 ce sunt de marimi diferite conform unor masuratori facute in cursul zilelor trecute, compania Samsung producand un chip de dimensiune mai mica pentru cei de la Apple, in timp ce TSMC fabrica unul de dimensiune mai mare.

In imaginea de mai sus puteti vedea diferenta dintre procesoarele iPhone 6S, cel produs de catre Samsung avand numele de cod APL0898 si o dimensiune de 96mm², in timp ce chip-ul A9 fabricat de catre TSMC cu numele de cod APL1022 are dimensiunea de 104.5mm².

Fara a sti foarte clar ce diferentiaza cele doua chip-uri A9 implementate in iPhone 6S si iPhone 6S Plus, putem totusi trage concluzia ca procesoarele fabricate de catre Samsung administreaza mult mai eficient energia bateriei deoarece au dimensiuni mai mici decat cele ale procesoarelor fabricate de catre TSMC.

In mod normal nu ar trebui sa existe vreo diferenta intre cele doua procesoare ale iPhone 6S si iPhone 6S Plus, insa avand in vedere ca ele sunt fabricate in dimensiuni diferite sigur va exista ceva care sa le diferentieze si aici nu vorbim doar despre marimea fizica.

It had been industry speculation prior to the iPhone 6S launch that Apple would be dual-sourcing the A9 and A9X from Samsung and TSMC, respectively. It was a surprise to find two different application processors in two otherwise identical phones. As pictured below, there is a difference in the die size for the APL0898 (Samsung) and the APL1022 (TSMC).  

In mod normal un chip mai mic administreaza energia mult mai eficient si consuma mai putina energie in acelasi timp, insa poate ca Apple a gandit ambele chip-uri astfel incat sa ofere aceleasi performante si aceeasi autonomie indiferent de marimea lor fizica.

In urmatoarele zile vom afla daca exista diferente notabile in performanta si autonomie intre cele doua chip-uri si ma astept sa existe unele elemente diferentiatoare.