iPhone 6S – chip A9, performante si autonomie diferite

iPhone 6S chip A9, performante, autonomie diferiteiPhone 6S si iPhone 6S Plus au chip A9, performante si autonomie diferite, chip-urile fiind produse de catre cei de la Samsung si TSMC, prima companie livrand catre Apple chip-uri facute printr-un proces de fabricatie de 14nm, in timp ce a doua livreaza chip-uri facute cu un proces de fabricatie de 16nm.

Desi initial s-a spus ca aceste chip-uri A9 diferite ale iPhone 6S si iPhone 6S Plus nu ar avea vreun efect asupra performantelor, se pare ca in realitate lucrurile ar fi diferite si nu doar performantele ar fi afectate, ci si autonomia celor doua terminale ale celor din Cupertino.

Desi v-ati fi asteptat ca chip-urile A9 produse de catre Samsung sa fie mai bune in baza procesului de fabricatie de 14nm, in realitate chip-urile TSMC de 16nm sunt cele care primesc toate laudele in baza acestor teste, ele obtinand rezultate foarte bune.

iPhone 6S – chip A9, performante si autonomie diferite

iPhone 6S chip A9, performante, autonomie diferite 1

Chiar daca chip-urile A9 Samsung din iPhone 6S si iPhone 6S Plus au performante cu 1% – 2% mai bune decat cele ale chip-urilor A9 TSMC, diferenta in ceea ce priveste autonomia este mult mai mare in favoarea chip-urilor produse de catre taiwanezi, mai exact de aproximativ 50% in energia consumata.

Pe de alta parte chip-ul de 16nm al celor de la TSMC se incalzeste cu 3 grade mai mult decat cel de 14nm al companiei Samsung, insa acest lucru este normal pentru ca vorbim si despre dimensiuni diferite ocupate de catre cele doua chip-uri pe placa de baza.

Ca sa fiu complet sincer cu voi, sunt impresionat ca TSMC a reusit sa ofere autonomie mai buna cu un chip de dimensiuni mai mari, insa avand in vedere ca Samsung a furat planuri de productie pentru chip-uri de 14nm de la taiwanezi, poate ca lucrurile nu sunt chiar atat de surprinzatoare.

Va voi spune astazi si cum va dati seama care dintre cele tipuri de chip-uri A9 pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus exista in terminalele voastre.