Samsung Galaxy S6 Edge+ review

Samsung Galaxy S6 Edge+ mini reviewSamsung Galaxy S6 Edge+ se afla la iDevice.ro de aproape trei saptamani si in aceasta perioada am avut pe deplin ocazia de a ma familiariza cu terminalul celor de la Samsung pentru a va spune in acest mini review tot ceea ce trebuie sa stiti in legatura cu el.

Samsung Galaxy S6 Edge+ ne-a fost oferit de catre cei de la Orange Romania prin programul Orange Smartphone Tester si le multumim, iar voua va spun sa le urmariti pagina deoarece s-ar putea sa fiti in viitor printre norocosii care vor testa in premiera smartphone-uri de top.

Design de exceptie

Samsung Galaxy S6 Edge+ la iDevice.ro 4

Dupa cum v-am spus chiar din momentul in care am pus mana pe Samsung Galaxy S6 Edge+, design-ul este unul dintre punctele forte ale terminalului coreenilor de la Samsung, el aducandu-mi aminte de perioadele de “glorie” ale Apple cand iPhone-urile aveau carcase din sticla.

Samsung Galaxy S6 Edge+ are anumite elemente de design similare cu cele ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus, insa faptul ca are o carcasa din sticla si un ecran curbat in exterior ii ofera un avantaj in ceea ce priveste aspectul, iar voi probabil stiti ca eu n-am fost vreodata un fan al design-ului celor doua terminale Apple.

Ca sa fiu sincer, in Samsung Galaxy S6 Edge+ compania Samsung a imbinat aproape perfect materialele de calitate cu un design placut ochiului, singurul element care nu imi place fiind camera iesita in exterior, dar din moment ce nici Apple face terminale cu asemenea caracteristici, cine mai poate spune ceva ?

Ecran

Samsung Galaxy S6 Edge+ la iDevice.ro 9

Samsung Galaxy S6 Edge+ are un ecran curbat Super AMOLED de 5.7 inch cu rezolutie 2560 x 1440 pixeli si 518 pixeli per inch, el ocupand 75.6% din suprata intregii carcase, insa o face intr-un mod extrem de util, dupa cum am observat.

In perioada de utilizare a Samsung Galaxy S6 Edge+ am fost placut impresionat de culorile afisate de ecran, de detaliile tuturor imaginilor afisate, dar si de performantele in lumina puternica a soarelui, problemele vechi fiind rezolvate pentru a afisa imaginile la fel de clar precum pe iPhone.

Samsung Galaxy S6 Edge+ are un ecran exceptional, mai bun decat cel al iPhone 6 Plus, insa el este completat si de curburile laterale care ofera o experienta inedita pentru vizualizarea de continut, fie ca este vorba despre poze, filme, sau chiar pagini web.

Samsung Galaxy S6 Edge+ la iDevice.ro 10

Practic vizualizand continut pe acest ecran curbat ai impresia ca el nu se mai termina in timp ce te uiti inspre margini si cred ca multi apreciaza acest aspect, Samsung promovandu-l deasemenea destul de intens.

Samsung Galaxy S6 Edge+ informatii ecran curbat

Ramanand la curbura ecranului, probabil unii dintre voi nu stiu acest lucru, insa Samsung Galaxy S6 Edge+ afiseaza notificari din aplicatii si ora in partea dreapta a ecranului curbat atunci cand este blocat, deci aflat rapid informatii utile atunci cand aveti nevoie.

Mai mult decat atat, Samsung Galaxy S6 Edge+ permite utilizarea unui meniu lateral interesant in care puteti adauga contacte sau aplicatii pe care doriti sa le accesati rapid, meniul fiind accesibil printr-un swipe facut peste curbura ecranului, numai in aceste modele.

Samsung Galaxy S6 Edge+ meniu lateral ecran

Din punctul meu de vedere Samsung Galaxy S6 Edge+ are un ecran care isi merita toti banii, de la calitatea imaginilor afisate si pana la experienta pe care ti-o ofera atunci cand vizualizezi informatii ce se “strecoara” spre marginile ecranului.

Hardware

Samsung Galaxy S6 Edge+ Exynos 7420

Terminalul Samsung Galaxy S6 Edge+ care a intrat in posesia mea are un procesor octa-core Exynos 7420 care are patru nuclee Cortex A-53 tactate la frecventa de 1.4 GHz si patru nuclee Cortex A-57 tactate la 2.1 GHz, o placa grafica Mali-T760MP8 fiind deasemenea implementata impreuna cu cei 4 GB RAM.

La asemenea specificatii de top v-ati astepta cu siguranta si la performante de top, iar Samsung Galaxy S6 Edge+ nu dezamageste din acest punct de vedere, utilizarea aplicatiilor, navigarea pe internet, editarea clipurilor video, etc, facandu-se la “viteza” maxima.

Compromisul pentru aceste performante de top este totusi o supraincalzire a carcasei Samsung Galaxy S6 Edge+ atunci cand faceti orice care “streseaza” componentele interne, iar caldurea devine suparatoare in principal vara, dar probabil iarna nu o veti simti.

Pentru mine, performantele Samsung Galaxy S6 Edge+ s-au dovedit a fi usor mai bune decat cele ale iPhone 6 Plus, insa daca Android-ul ar fi la fel de bine optimizat, hardware-ul din smartphone-ul Samsung ar fi avut mai multe de “spus”.

Multitasking

Samsung Galaxy S6 Edge+ multitasking

Este adevarat ca Samsung Galaxy S6 Edge+ nu mentine incarcate in background anumite aplicatii desi ele au fost deschise si desi terminalele iPhone le mentin deschise, insa in testele mele am observat ca in principal sunt afectate aplicatiile care incarca date de pe internet.

Fie ca este vorba despre Angry Birds 2, Facebook, Twitter sau alte aplicatii, Samsung Galaxy S6 Edge+ le reincarca in totalitate dupa redeschiderea din background, insa nu tot timpul, ci doar daca dupa accesarea lor ati mai accesat si alte aplicatii care consuma multe resurse.

In cazul aplicatiilor native ale sistemului de operare, ce nu necesita date de pe internet pentru a afisa informatii, deschiderea se face la fel ca in cazul terminalelor iPhone, iar aici vorbim inclusiv despre aplicatia pentru Galeria Foto, cea pentru Calendar, contacte, Camera, etc.

In principiu, aplicatiile terte instalate in Samsung Galaxy S6 Edge+ nu vor beneficia de aceeasi prioritate in multitasking precum aplicatiile native ale sistemului de operare Android si daca veti ajunge sa folositi produsul celor din Coreea de Sud, va trebui sa va obisnuiti cu acest lucru.

Daca Samsung Galaxy S6 Edge+ reincarca anumite aplicatii la ceva timp dupa inchidere, terminalele iPhone le deschid cu greutate pe masura ce RAM-ul devine insuficient, lag-ul instalandu-se la redeschidere sau la navigare printre titlurile deschise in background, deci “nimeni” nu castiga aici.

Camera

Toata lumea care m-a intrebat ce parere am despre Samsung Galaxy S6 Edge+ a primit un raspuns identic: iubesc a sa camera. Da, va spun sincer ca imi place camera Samsung Galaxy S6 Edge+, ea fiind cu mult peste cea implementata in actualele terminale iPhone.

Samsung Galaxy S6 Edge+ are o camera principala de 16 megapixeli care este capabila sa inregistreze poze la o rezolutie de 5312 x 2988 pixeli, ea avand stabilizator optic de imagine, LED Flash, deschidere f/1.9, dimensiune de pixel 1.2μm, distanta focala de 28mm, dimensiune senzor imagine 1/2.6″ capacitate de a filma 4K la 30 FPS si slow motion la 120 FPS.

Samsung Galaxy S6 Edge+ poza camera frontalaIn ceea ce priveste camera frontala vorbim despre un senzor de 5 megapixeli capabil sa inregistreze clipuri video in format 1440p la 30 de cadre pe secunda, ea avand disponibila si functia HDR pentru inregistrarea de selfie-uri cat se poate de clare.

Fie ca vorbim despre camera principala sau camera frontala, Samsung Galaxy S6 Edge+ este capabil sa va permita sa inregistrati imagini de calitate extrem de buna, clipurile video 4K fiind fara competitor, cel putin pana cand iPhone 6S Plus va ajunge oficial pe piata.

In momentul de fata Samsung Galaxy S6 Edge+ are, probabil, cea mai buna camera existenta pentru smartphone-urile vandute in lumea intreaga si aici vorbim despre: detalii incredibile pentru poze, culori vii pentru aproape orice cadru, capacitate de a inregistra poze grozave in conditii de luminozitate scazuta, functie speciala macro pentru inregistrarea de poze si multe, multe altele.

Samsung Galaxy S6 Edge+ are hardware foarte bun pe partea camerelor, insa si aplicatia nativa Camera a Android ofera o multitudine de functii pentru controlarea camerelor, astfel ca de la deschidere si pana la ISO, rezolutie, tonalitatea culorilor sau contrastul, puteti face setarile potrivite pentru a inregistra poze perfecte.

Desigur ca Samsung Galaxy S6 Edge+ este capabil sa inregistreze poze panoramice, slow motion la 240 FPS si time-lapse-uri, astfel ca are toate functiile pe care orice fan al fotografiei le poate cere de la un smartphone, inclusiv capacitatea de a inregistra selfie-uri, cu camera frontala, la calitate la fel de buna precum camera iPhone 4.

aplicatia Camera Samsung Galaxy S6 Edge+

Din punctul meu de vedere, camera Samsung Galaxy S6 Edge+ este punctul forte al acestui smartphone, ecranul cazand pe un loc secund in fata sa, desi cu ajutorul lui aveti posibilitatea de a vizualiza calitatea incredibila capturata prin pozele facute cu terminalul.

Dupa toate aceste laude vine si un “minus”, el avand la baza faptul ca alegerea camerei frontale genereaza lag la vizualizarea imaginilor in timp real in aplicatia Camera cand sunteti in miscare, asa ca trebuie sa fiti pregatiti si pentru asa ceva.

Conectivitate 4G+ + WiFi

Samsung Galaxy S6 Edge+ este capabil sa functioneze in Romania in retelele 4G si 4G+ ale operatorilor de telefonie mobila, iar teoretic ar trebui sa puteti atinge viteze de navigare pe internet de pana la 300 Mbps in zone selecte din tara.

Vitezele pe care le vedeti in imagine sunt cele mai mari obtinute testand Samsung Galaxy S6 Edge+ in reteaua 4G+ a Orange Romania si am facut destule teste in zonele din Bucuresti in care exista acoperire, insa majoritatea au oferit rezultate mai mici de 100 Mbits.

Pentru cei dintre voi care nu stiu, retelele 4G+ ar trebui sa ofere viteze de navigare pe internet de pana la 300 Mbps, insa Samsung Galaxy S6 Edge+ nu a reusit sa obtina mai mult de 143 Mbps, dar desigur ca vina nu este a sa in aceasta situatie.

Samsung Galaxy S6 Edge+ conectivitatea 4G+

Retelele 4G+ sunt inca noi in Romania si sunt in curs de dezvoltare, cei de la Orange promitand sa investeasca 500 de milioane de euro in urmatorii ani in extinderea acoperirii 4G si 4G+, asa ca in viitor vom avea rezultate mult mai bune decat acum.

Pe partea WiFi, Samsung Galaxy S6 Edge+ are suport pentru retele Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dar si pentru dual-band sau Wi-Fi Direct, insa router-ul meu batran n-a reusit sa ofere viteze decat de maxim 80 Mbps, insa in realitate printr-o retea de 5 GHz puteti obtine viteze de 6 – 8 ori mai mari.

Cititorul de amprente

Am testat unele terminale Samsung in trecut si cititorul de amprente era unul dintre punctele slabe, insa in Samsung Galaxy S6 Edge+ cei de la Samsung au reusit sa rezolve o parte dintre problemele anterioare pentru a oferi o experienta ceva mai buna.

Cititorul de amprente al Samsung Galaxy S6 Edge+ ofera o experienta de utilizare similara cu cea a Touch ID-ului din iPhone 6 Plus, fiind usor mai incet si avand usor mai multe erori la citire, insa diferentele nu mai sunt la fel de mari precum in trecut.

Bateria

baterie Samsung Galaxy S6 Edge+

Samsung Galaxy S6 Edge+ are o baterie de 3000 mAh pentru a-i sustine ecranul de 5.7 inch si chip-ul Exynos, acestea fiind cele mai mari consumatoare de energie pentru orice fel de terminal mobil, iar aici ele nu fac vreo exceptie.

In utilizarea mea normala Samsung Galaxy S6 Edge+ obtine pana in 2 zile de autonomie in utilizare obisnuita cu “putin din toate”, insa daca primiti foarte multe notificari, va jucati, faceti poze, etc, atunci veti obtine aproximativ o zi de autonomie de la el.

Fata de iPhone 6 Plus autonomia bateriei Samsung Galaxy S6 Edge+ nu este cu mult diferita si ea are la baza modul vostru de utilizare, asa ca aici lucrurile devin extrem de subiective, deci ramane sa va convingeti singuri care este situatia.

Diverse

Am laudat Samsung Galaxy S6 Edge+ mai mult decat orice alt smartphone Android care mi-a trecut prin mana si asta pentru ca merita, dar avand in vedere ca nimic nu este perfect, nici acest smartphone al coreenilor nu poate primi acest titlu.

Inainte de toate trebuie sa nu uitam ca Samsung Galaxy S6 Edge+ ruleaza Android si asta inseamna ca daca deschideti multe aplicatii in background el va incepe sa aiba lag la un moment dat, iar situatia cu multitasking-ul limitat vi l-am explicat deja mai sus.

Samsung Galaxy S6 Edge+ nu are port microSD si nici nu permite inlocuirea bateriei, asa ca daca sperati sa va puteti extinde spatiul de stocare, acum nu mai puteti face acest lucru, bateria necesitand schimbare direct intr-un service autorizat al producatorului.

In incheierea acestei sectiuni va spun ca incarcarea rapida implementata de catre Samsung in Samsung Galaxy S6 Edge+ ar trebui sa ajunga la un moment dat si in iPhone-uri, asta daca Apple se va destepta la un moment dat.

Concluzii

Marea intrebare pe buzele voastre este, probabil : merita cumparat Samsung Galaxy S6 Edge+ ?

Daca aveti un iPhone acum si iPhone 6S sau iPhone 6S Plus nu va tenteaza, atunci n-ar strica sa incercati Samsung Galaxy S6 Edge+ pentru a vedea ce ofera concurenta si a va convinge daca platforma Apple merita parasita sau, Orange vanzand si telefoane in rate.

Daca ar fi in momentul de fata sa renunt la iPhone pentru vreun alt smartphone, ecranul si camera Samsung Galaxy S6 Edge+ m-ar convinge sa il cumpar inaintea oricarui alt smartphone concurent si cred ca acest articol explica foarte bine de ce.

Samsung Galaxy S6 Edge+ poate fi cumparat de la Orange Romania prin aceasta pagina.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Functionalitate
Ecran
Camera
Performante
Baterie
Design
Articolul precedentiPhone 6S are comenzi cu 30% mai mari decat iPhone 6
Articolul următorIata cat de periculos este XcodeGhost ?
Cu o experienta de peste 10 ani in acoperirea in scris a celor mai importante evenimente din Romania si intreaga lume, sunt un pasionat de informatii, tehnologie, sport si calatorii. Sunt un cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.
samsung-galaxy-s6-edge-reviewSamsung Galaxy S6 Edge+ se afla la iDevice.ro de aproape trei saptamani si in aceasta perioada am avut pe deplin ocazia de a ma familiariza cu terminalul celor de la Samsung pentru a va spune in acest mini review tot ceea ce trebuie sa...