3D Touch – nou mod de a deschide aplicatii pe iPhone 6S

3D Touch Zephyr iPhone 6S3D Touch pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus are o functie foarte interesanta si utila pentru a accesa mult mai rapid aplicatiile deschise in terminale, ea fiind copiata dupa una oferita in trecut de catre binecunoscutul tweak Zephyr, dar si de multe altele dupa el.

Desi a fost nevoie de vreo 3 ani ca Apple sa implementeze nativ aceasta functionalitate in iOS 9, folosind 3D Touch pe iPhone 6S si iPhone 6S Plus veti putea trece de la o aplicatie la alta a iOS prin simpla apasare si glisare a degetului din stanga spre dreapta, o apasare mai puternica fara a finaliza gestul deschizand task switcher-ul.

Gestul in sine nu este greu de facut dupa ce te obisnuiesti cu 3D Touch, iar eu inca nu m-am obisnuit per complet asa ca veti vedea ca nu il stapanesc in totalitate, insa dupa ce va veti acomoda cu sistemul veti face trecerea foarte usoara de la o aplicatie la alta.

Cred ca aceasta este una dintre functiile extrem de utile ale 3D Touch pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus si cred ca Apple ar putea oferi mai mult de la ea cu inchiderea tuturor aplicatiilor din background sau accesarea unor aplicatii preferate facand diverse alte gesturi.

Totusi, pana in momentul in care Apple ne va oferi posibilitatea de a personaliza 3D Touch, sunt bucuros sa vad ca avem macar aceasta functionalitate oferita in forma sa foarte simpla pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus.

Desigur ca prin Cydia puteti obtine aceeasi functionalitate doar cu simple glisari, dar trebuie sa aveti jailbreak intai.