iOS 9.0.2 rezolva o vulnerabilitate majora

iOS 9.0.2 vulnerabilitate contacteiOS 9.0.2 blocheaza o vulnerabilitate care oferea acces la contactele si pozele din iPhone, iPad sau iPod Touch chiar si atunci cand terminalele aveau setat un cod de siguranta, Siri si o combinatie de aplicatii fiind utilizate pentru a obtine accesul la aceste date.

In iOS 9.0.1 compania Apple nu a rezolvat aceasta problema, insa se pare ca in iOS 9.0.2 a facut-o, dar nu a mentionat schimbarea in changelog-ul publicat pentru utilizatori, ci intr-o lista separata in care mentioneaza toate vulnerabilitatile rezolvate de catre ingineri.

Fara a credita pe cineva pentru descoperirea acestei vulnerabilitati, compania Apple doar descrie ceea ce face ea si spune ca incepand cu iOS 9.0.2 niciunul dintre iPhone, iPad sau iPod Touch-urile sale nu mai este vulnerabile la exploatarea sa de catre hackeri.

Daca va era frica de faptul ca o persoana rau intentionata ar putea exploata acest sistem pentru a va face rau, atunci instalat iOS 9.0.2, insa daca aceasta nu este o problema pentru voi, atunci puteti ignora actualizarea, desi ea aduce o multitudine de imbunatatiri si rezolvari de probleme.

Lock Screen

Available for: iPhone 4s and later, iPod touch (5th generation) and later, iPad 2 and later

Impact: A person with physical access to an iOS device may be able to access photos and contacts from the lock screen

Description: A lock screen issue allowed access to photos and contacts on a locked device. This issue was addressed by restricting options offered on a locked device.