iDevice.ro test: iPhone 6S Plus vs Galaxy S6 Edge+ – testul performantelor

iDevice.ro test iPhone 6S Plus Samsung Galaxy S6 Edge Plus test performanteV-am promis acum cateva saptamani ca voi face un test de performanta pentru iPhone 6S Plus si Samsung Galaxy S6 Edge Plus, iar astazi vi-l prezint cu aceleasi rezultate pe care le cunoasteti deja din clipurile video in care iPhone 6S umileste Samsung Galaxy S6.

Dupa cum v-am spus deja si in articolul privind problema multitasking pe Samsung Galaxy S6 Edge Plus, desi terminalul are 4 GB RAM, Android-ul nu prea stie cum sa ii administreze eficient, desi am cea mai recenta versiune disponibila pentru el, adica Android 5.1.1.

Va spuneam atunci ca in aplicatiile native totul functioneaza cat se poate de repede, iPhone 6S Plus si Samsung Galaxy S6 Edge Plus avand performante egale, insa cand vine vorba despre jocuri si redeschiderea unor aplicatii din background lucrurile se schimba.

iDevice.ro test: iPhone 6S Plus vs Galaxy S6 Edge+ – testul performantelor

Rezultatul pe care il vedeti in clipul video de mai sus este identic cu cel pe care l-am obtinut cand am testat iPhone 6 Plus cu Samsung Galaxy S6 Edge Plus, multitasking-ul fiind principalul inamic al terminalelor Android Samsung lansate recent pe piata.

Daca nu ar fi problema multitasking-ului, iPhone 6S Plus si Samsung Galaxy S6 Edge Plus ar fi egale in performante, exceptie facand jocurile in care smartphone-ul celor de la Apple are un avantaj destul de clar, acelasi lucru fiind valabil in unele aplicatii ce necesita conectare la internet.

Parerea mea este ca Samsung a gresit undeva cu multitasking-ul in terminalele sale high-end si ca trebuie sa isi rezolve problemele inainte ca utilizatorii sa se sature de redeschis aplicatii de fiecare data cand le inchid in background, scopul multitasking-ului fiind de a le tine deschise.

Practic in momentul de fata Samsung Galaxy S6 Edge Plus, dar si Note 5 sau cele lansate inaintea lor, are un multitasking mai prost decat iOS-ul, cel care suspenda aplicatiile la inchidere, Android-ul din aceste terminale inchizandu-le complet.

Acestea fiind spuse, sper ca v-am lamurit in legatura cu aceasta problema.