iMac 4K 21.5 inch a fost dezasamblat, iata detaliile

iMac 4K 21.5 inch dezasamblatiMac 4K 21.5 inch a fost lansat saptamana aceasta de catre compania Apple si desigur ca a fost dezasamblat de la iFixIt pentru a ne arata ceea ce se ascunde in interiorul noului produs al celor din Cupertino, iar in acest articol vom discuta detaliile.

Conform celor de la iFixIt, iMac 4K 21.5 inch este Mac-ul cel mai greu de reparat si asta deoarece Apple a decis sa sudeze RAM-ul de placa logica a Mac-ului, astfel ca utilizatorii nu pot face upgrade de RAM, insa nici nu pot schimba vreun modul defect fara a schimba toata placa de baza.

Mai mult decat atat, procesorul este deasemenea sudat pe placa de baza si nu poate fi inlocuit fara aceasta, Fusion Drive-ul neavand vreun conector pe placa de baza, astfel ca utilizatorii nu pot modifica in vreun fel spatiul de stocare oferit de catre el pentru noul iMac.

Trecand la ecran, cei de la iFixIt au descoperit ca sticla exterioara si panoul LCD sunt sudate, astfel ca trebuie inlocuite impreuna, deci costul final al unei eventuale reparatii va fi mult mai mare decat in cazul vechilor modele ale iMac, Apple complicand serios lucrurile.

Concluzia pentru toate acestea este ca orice persoana care cumpara iMac 4K 21.5 inch trebuie sa ramana cu produsul asa cum l-a luat din magazin, asta daca nu doreste sa aiba costuri serioase cu inlocuirea de componente sau eventualele upgrade-uri.