Diferente majore de autonomie intre iPhone 6S cu chip TSMC si Samsung

diferenta autonomie iPhone 6S TSMC SamsungDiferente majore de autonomie intre modelele iPhone 6S si iPhone 6S Plus cu chip A9 produs de catre TSMC si Samsung au fost descoperite intr-un prim test facut de catre un utilizator obisnuit, iar in imaginea alaturata puteti vedea rezultatul.

Diferentele majore de autonomie intre iPhone 6S cu chip A9 produs de TSMC si Samsung sunt de 1 ora si 45 de minute de utilizare, sau aproximativ 24% din durata totala de folosire a unui terminal iPhone 6S Plus in baza acestui test.

Avand in vedere ca testul nu este unul riguros si nu avem detalii foarte clare cu privire la ceea ce s-a facut pe terminale, trebuie sa il priviti destul de circumspect, insa el este in concordanta cu ceea ce v-am spus ieri despre performantele iphone 6S cu chip A9 facut de TSMC si Samsung.

Diferente majore de autonomie intre iPhone 6S cu chip TSMC si Samsung

Inaintea lansarii iPhone 6S si iPhone 6S Plus se specula ca procesul de fabricatie de 16nm al TSMC este mai eficient decat cel de 14nm al Samsung si se pare ca rezultatele din lumea reala sustin aceste teorii, diferenta de 2 ore in autonomie fiind enorma pentru un iPhone 6S Plus.

In ceea ce priveste performantele nu exista diferente similare, ba din contra, chip-ul celor de la TSMC fiind cu 1% – 2% mai incet decat cel al Samsung, deci diferenta este infima, asta in conditiile in care componenta produsa de catre taiwanezi se incalzeste cu 3 grade mai mult decat cea a Samsung.

Ran this test a couple times and results were consistent. Always about a 2 hour difference in duration. Both phones were tested using the same backup, same settings. Also tried testing them as new phones and results were similar.

Ca sa fiu sincer sunt uimit de cat de mare poate fi diferenta de autonomie intre iPhone 6S cu chip TSMC si chip Samsung si cred ca acum vedem inceputul unui scandal extrem de important pentru compania Apple deoarece foarte multi vor dori terminalele cu chip-uri TSMC.

In momentul de fata aproximativ 70% din terminalele iPhone 6S au chip TSMC si 60% dintre cele iPhone 6S Plus folosesc aceeasi componenta, insa cei care au un chip Samsung in terminale cu siguranta nu vor fi foarte multumiti de ceea ce au primit de la Apple.

Dimineata v-am spus si cum aflati ce chip A9 aveti in iPhone 6S si iPhone 6S Plus, asa ca puteti afla din timp ce la ce sa va asteptati.