iPhone 6S Plus si lag-ul din interfata (Video)

iPhone 6S Plus lag interfataiPhone 6S Plus are lag in interfata iOS 9, sau cel putin asta ne da de inteles clipul video de mai jos in care cineva a comparat modul in care ruleaza animatiile pe acest terminal, dar si pe iPhone 6S lansat impreuna cu el anul acesta.

Conform persoanei care a realizat clipul video de mai jos, iPhone 6S ruleaza animatiile in iOS 9 la 60 fps, in timp ce iPhone 6S Plus are lag in interfata si ruleaza animatiile la un framerate, aparent, injumatatit, lucru care era usor de asteptat avand in vedere diferenta in rezolutie.

iPhone 6S si iPhone 6S Plus au exact acelasi hardware, insa rezolutia primului este de 1334 x 750 pixeli, in timp ce iPhone 6S Plus are un ecran cu rezolutia de 1920 x 1080 pixeli, deci vorbim despre o diferenta majora in numarul de pixeli ce trebuie redati de componentele interne.

iPhone 6S Plus si lag-ul din interfata

In mod normal acest lag din interfata iOS 9 pentru iPhone 6S Plus nu ar trebui sa fie chiar atat de usor de observat si, ca sa fiu sincer, nu l-am sesizat, insa asta probabil pentru ca nu am comparat foarte atent rularea animatiilor cu iPhone 6S pentru a-mi da seama de diferente.

Bun, acum ca ati aflat despre existenta unui lag in interfata iPhone 6S Plus, probabil va intrebati si cum puteti rezolva aceasta problema, accesarea meniului Settings > General > Accessibility > Increase Contrast, Configurari > General > Accesibilitate > Sporire Contrast, iar acolo veti activa Reduce Transparency, Reducere Transparenta.

Activarea acestei functii dezactiveaza anumite animatii ale sistemului de operare iOS 9, astfel ca interfata iPhone 6S Plus ar trebui sa ruleze mult mai usor decat inainte, dar asta pentru ca ati dezactivat unele functii implementate de catre compania Apple pentru dispozitiv.

Acum sunt curios sa aflu cati dintre voi au observat acest lag in interfata iPhone 6S.