Samsung Galaxy S7 – camera ISOCELL de 20 megapixeli

Samsung Galaxy S7 - camera ISOCELL de 20 megapixeliSamsung Galaxy S7 urmeaza sa aiba incorporata camera ISOCELL de 20 megapixeli produsa de catre compania Sony deja pentru Sony Xperia Z5, actualul Samsung Galaxy S6 avand incorporata o camera de 16 megapixeli.

Noa tehnologie ISOCELL dezvoltata de catre cei de la Sony si incorporata in senzorul IMX300 ofera posibilitatea de a inregistra poze grozave cu Sony Xperia Z5, iar separat de utilizatori se pare ca inclusiv cei de la Samsung au fost impresionati de performantele sale.

In momentul de fata Sony Xperia Z5 este prezentat de catre foarte multe persoane ca smartphone-ul cu cea mai buna camera, iar desi Sony a dorit initial sa mentina senzorul exclusiv pentru linia sa de produse, se pare ca banii oferiti de Samsung ar putea-o convinge sa renunte la idee.

Conform unor informatii aparute astazi, Samsung si Sony ar fi in negocieri intense pentru a ajunge la un acord in vederea utilizarii senzorului IMX300 in Samsung Galaxy S7, utilizarea acestei componente putand creste serios interesul vis-a-vis de viitorul smartphone Samsung.

Samsung Galaxy S7 – camera ISOCELL de 20 megapixeli

Partea si mai interesanta este ca separat de Samsung Galaxy S7, iPhone 7 ar putea avea acest nou senzor deoarece Apple foloseste componentele Sony pentru camerele iDevice-urilor sale, Samsung producand linia proprie de senzori de imagine pentru smartphone-uri.

Desigur ca exista sanse foarte mari ca Samsung Galaxy S7 sa aiba o camera de 20 de megapixeli, iar pentru iPhone 7 Apple sa reduca rezolutia senzorului IMX300 la doar 12 megapixeli, calitatea pozelor urmand a ramane la fel de buna, mult superioara celei oferite de catre camera iPhone 6S.

Daca Samsung negociaza cu Sony pentru folosirea noului senzor in Samsung Galaxy S7, atunci probabil Apple va fi interesata deasemenea de discutii pentru a-si asigura componenta pentru viitorul sau terminal si va fi interesant de vazut cine si ce va folosi.

Indiferent de situatie, parerea mea este ca Samsung Galaxy S7 si iPhone 7 ar putea utiliza senzori similari in ceea ce priveste performantele.