Microsoft reduce spatiul oferit in OneDrive

Microsoft OneDriveMicrosoft a anuntat o schimbare radicala pentru sistemul OneDrive dedicat utilizatorilor din lumea intreaga, astfel ca va reduce la o treime spatiul gratuit oferit, anuland si spatiul nelimitat pentru utilizatorii Office 365.

Incepand din perioada urmatoare, spatiul gratuit disponibil in Microsoft OneDrive va fi redus de la 15 GB la 5 GB pentru toti utilizatorii, in timp ce utilizatorii Office 365 nu vor beneficia de spatiu nelimitat deoarece Microsoft a descoperit unii utilizatori care ocupau 75 TB spatiu de stocare in serverele sale dintr-un singur cont.

Printre acesti utilizatori se numara si unii care au facut backup online pentru propriile calculatoare salvand colectii de filme, muzica si alt continut protejat prin drepturi de autor, spatiul de 75 TB ocupat de anumite persoane fiind de 14.000 de ori mai mare decat media OneDrive.

Since we started to roll out unlimited cloud storage to Office 365 consumer subscribers, a small number of users backed up numerous PCs and stored entire movie collections and DVR recordings. In some instances, this exceeded 75 TB per user or 14,000 times the average.

In baza acestor probleme, utilizatorii Office 365 vor avea doar 1 TB de spatiu de stocare inclus in abonament, in timp ce optiunile cu 100 GB si 200 GB spatiu de stocare vor disparea, doar o optiune de 1.99 dolari cu 50 GB de spatiu de stocare fiind oferita pentru cei interesati.

Persoanele care au abuzat de spatiul oferit de catre Microsoft vor avea timp 12 luni pentru a le accesa si transfera in alte locatii, dupa care ele vor fi sterse, astfel ca daca ati incarcat mai mult decat trebuia in OneDrive, ar fi bine sa va recuperati fisierele acum.

5 COMENTARII

  1. Si se spune ca datele sunt confidentiale cica 🙂
    Si atunci de unde stiau ei ca acei useri au stocat filme, muzica, etc incalcand drepturi de autor ???
    Mincinosii naibii…

  2. Deci mai intai faci mare tam tam ca oferi spatiu NELIMITAT in cloud-ul tau OneDrive, iar apoi dai vina pe cativa useri (limited number) care cica “au abuzat” de spatiul “nelimitat” oferit de tine – aka MSFT. Pai ce inseamna ca au abuzat?! Inseamna ca au luat mot a mot cuvantul NELIMITAT si au pus in cloud filme, muzica etc,? Sau probabil Satya Nadella a crezut ca vor urca pe OneDrive cateva poze cu pisica vecinului si vreo trei fisiere txt de cate 5kb fiecare?!
    O lovitura maiastra a echipei de PR din Redmond!
    La mai mare!