Apple dezvolta un buton de panica pentru iPhone

buton panica iPhoneApple dezvolta un buton de panica pentru iPhone, compania americana inregistrand deja un brevet de inventie la oficiul pentru brevete de inventie si marci din SUA, noua tehnologie fiind strans legata de sistemul Touch ID al iDevice-urilor.

Mai exact, compania Apple a gandit un sistem care ar actiona o serie de functii ale terminalelor iPhone cand o anumita amprenta este scanata de catre utilizator, toate actiunile fiind intreprinse in fundal, fara ca terminalul sa ofere vreun indiciu asupra actionarii lor.

Acest buton de panica este gandit pentru a fi actionat atunci cand utilizatorul este in pericol sau simte ca ar urma sa fie in pericol, el blocand complet terminalul si accesul la date, trimitand in acelasi timp un mesaj de ajutor la serviciile de urgenta.

O data cu actionarea acestui buton de panica pentru iPhone, terminalul ar putea transmite feed-uri video si audio catre serviciile de urgenta ce ar fi apelate automat, datele urmand a fi folosite pentru ajutorarea utilizatorului si eventual prinderea unui potential infractor, ori trimiterea unei ambulante sau echipaj de pompieri.

The mobile device uses a fingerprint sensor to authenticate a user for allowing secure access to certain mobile device functions or contents, and provides a utility in addition to unlocking the mobile device. In other implementations, the user may register particular fingerprints to be associated with different modes of operation and activate the different modes based on the particular fingerprints.

Acest buton de panica ar putea avea in iOS diverse moduri de functionare si ar putea activa o varietate de moduri de lucru, astfel ca el ar putea simula existenta unui terminal nou fara date, a unui terminal complet blocat si ar putea oferi doar anumite functii.

Fiecare mod de functionare ar putea fi actionat de plasarea unui anumit deget pe cititorul de amprente, astfel ca Apple descrie o metoda foarte interesanta prin care un iPhone ne-ar putea oferi ajutor in cazuri de nevoie extrema.

Din pacate vorbim despre o tehnologie care este in curs de dezvoltare, asa ca ramane de vazut cand ar putea fi ea lansata.