Steve Jobs folosit ca simbol pentru a promova acceptarea refugiatilor in Europa

Steve Jobs anti-imigrantiCriza refugiatilor din Europa se inrautateste pe zi ce trece, tot mai multe persoane intrand pe batranul continent intr-o tentativa disperata de a scapa de razboiul civil din Siria, presedintele tarii pe de o parte si binecunoscuta organizatie ISIS pe de alta.

Europenii au pareri impartite cu privire la refugiatii care le asalteaza orasele, multi cerand guvernelor sa impiedice intrarea acestora in tara, altii spunand ca ei trebuie ajutati deoarece au plecat din propria tara din cauza problemelor de acolo si nu pentru ca ar fi vrut sa invadeze efectiv alte tari.

Intr-o incercare de a arata cat de benefica este acceptarea refugiatilor, artistul britanic Banksy a creat un grafitti in zona unei tabere de refugiati din Calais, Franta, acesta intruchipandu-l pe binecunoscutul CEO al companiei Apple, Steve Jobs.

Pentru cei dintre voi care nu stiu, Steve Jobs a fost fiul unor imigranti sirieni stabiliti in SUA, el fiind adoptat de catre o familie americana, graffiti-ul prezentandul pe Steve Jobs cu un Macintosh intr-o mana si un sac cu haine si mancare in spate, imagine vazuta in cazul majoritatii refugiatilor.

Steve Jobs anti-imigranti 1

Practic Banksy incearca sa sugereze ideea ca printre sutele de mii de refugiati care au asaltat Europa se pot afla oameni care pot schimba in bine lumea in care traim si ca ei trebuie ajutati nu doar de catre autoritati, ci si de catre europenii ale caror tari refugiatii le tranziteaza.

Steve Jobs anti-imigranti 2

Desi foarte multa lume cere ceva mai multa claritate in abordarea subiectului refugiatilor, din pacate va mai trece mult timp pana cand Europa va fi pregatita sa primeasca toti acesti oamenii cu bratele deschise, atentatele din Paris generand masuri extrem de stricte de securitate in multe orase din Europa.