Foxconn primeste subventii din cauza scaderii vanzarilor iPhone

Foxconn subventii somajFoxconn este cel mai mare producator de terminale iPhone pentru compania Apple, el angajand peste 150.000 de muncitori in vara in vederea initierii productiei de terminale iPhone 6S si iPhone 6S Plus, o buna parte dintre ei fiind concediati in aceasta perioara.

Zvonurile privind scaderea vanzarilor de terminale iPhone si reducerea comenzilor facute de catre compania Apple par sa fie 100% adevarate deoarece Foxconn a primit o subventie de 12.6 milioane de dolari pentru o fabrica dedicata aproape exclusiv productiei de terminale iPhone, guvernul chinez oferind subventia in ideea de a reduce somajul.

Conform unor publicatii asiatice, fabricile chinezesti in care sunt produse terminale iPhone au avut in ultimele doua luni multe perioade in care productia  fost sistata, unii dintre angajati fiind fortati sa intre in concediu inca din cursul lunii trecute din cauza reducerii comenzilor facute de Apple.

Desi 134 de companii din zona Zhengzhou, in care se afla fabrica Foxconn in cauza, primesc subventii de la stat, Foxconn primeste mai bine de jumatate din intreaga suma acordata de catre guvern, deci vorbim despre un numar foarte mare de persoane care ar fi ramas fara un loc de munca.

Chinese iPhone factories had some idle capacity in the final two months of the calendar year, when they would typically be racing to chongliang, or “rush quantity,” for Apple, in factory-speak. Some workers at Foxconn’s Zhengzhou factory in inland China were let go on early holiday last month, one of the people involved in the supply said, although the typical new-year holiday season doesn’t start until February.

Actiunile Foxconn, Pegatron, Largan si Apple au scazut pe burse in fata tuturor acestor zvonuri privind vanzarile slabe ale iPhone si previziuni sumbre pentru anul 2016, compania Apple luand decizia, conform unor informatii neverificate, de a reduce cu pana la 30% comenzile de unitati noi.

Nici Apple, nici Foxconn si nici guvernul chinez nu au comentat banii primiti drept subventie, insa este clar ca Apple a redus serios comenzile de terminale noi, asa cum era de asteptat, avand in vedere ca primele trei luni ale oricarui an sunt slabe in vanzari.