Rata de adoptie a iPhone 6S continua sa creasca

apple reduce comenzi iPhone 6SUltimele zile ne-au adus o multitudine de zvonuri legate de reducerea comenzilor pentru iPhone 6S la fabricile partenere ale companiei Apple, aceste informatii afectand serios pretul actiunilor celor din Cupertino pe bursa americana.

Incercand sa contrazica toate aceste informatii, o companie specializata pe analizarea ratelor de adoptie ale iDevice-urilor a publicat astazi cateva statistici foarte interesante cu privire la procentul de iPhone-uri care se afla in momentul de fata in utilizare si cum a evoluat el de-a lungul ultimelor trei luni.

Conform acestei companii, in momentul de fata iPhone 6S reprezinta 13% din totalul iPhone-urilor active la nivel global, procentul fiind mai mic decat cel de 21% inregistrat in cazul iPhone 6, diferenta fiind intr-o oarecare masura justificata de faptul ca acum sunt active mai multe terminale iPhone decat anul trecut.

Chiar si asa, diferenta dintre cele doua procente este atat de mare incat ea sugereaza faptul ca Apple a vandut mai putine terminale iPhone 6S in primele 3 luni de disponibilitate decat a vandut in cazul iPhone 6, iar de aici vor aparea o serie nou de speculatii privind scaderea vanzarilor de iPhone-uri.

procent utilizare iPhone

Privind aceste cifre, este clar ca Apple are o problema serioasa in ceea ce priveste vanzarile de terminale iPhone si s-ar parea ca zvonurile privind reducerea numarului de unitati comandate de la partenerii sai are la baza o farama de adevar.

In baza acestor zvonuri valoarea companiei Apple pe bursa americana a scazut cu cateva zeci de miliarde de dolari si va continua sa scada pentru ca deocamdata nu exista date clare care sa le contrazica.

11 COMENTARII

  1. o sa creasca cand apare iPhone 7, cu iOS 10…de acuma zic ca telefonul ala va bate toate recordurile cu privire la vanzari, daca Apple mentine stacheta ca pana acum

  2. Nu poți compara 5s cu 6s. Iphone 6s în opinia mea trebuia sa fie iphone 6. Iphone 6 a venit cu un nou design insa camera de 8 și 1 gb de ram ma făcut sa consider ca nu merita trecerea. Insa cu iphone 6s este altă treaba iar în opinia mea este un telefon ft performant și foarte reușit.

  3. Te-ai întrebat vreodată până unde pot crește vânzările, și care este rata de sustinere a creșterii vânzărilor de iPhone? Noi și noi recorduri sună a Caritas. Ceea ce crește mai trebuie să și scadă la un moment dat,nu crezi?

    Care sunt motivele pentru care iPhone 7 va bate toate recordurile? Piețe majore noi nu mai sunt, iPhone nu deține nimic exclusiv care să facă cumparatorul să îl cumpere, prețul este din ce în ce mai neatrăgător, pe o piață inundată design produse cu specificații excelente la prețuri fff mici. Colac peste pupăză, Android – principalul sistem de a concurent – este din ce în ce mai bun, și oferă tot ceea ce are nevoie un utilizator. Magia ecranului mare nu se mai repetă…

    Ce te face să crezi că iPhone va bate toate recordurile? Și de ce crezi că analiștii profesioniști au altă părere?
    Merci

  4. In cazul in care stii cat de cat economie, vanzarile cresc si scad de la o zi la alta :).

    Cresterea si scaderea este intermitenta in vanzari :). Si cand ajunge la saturatie scade. Si nu trebuie sa fie piete majore. Android se bazeaza pe CANTITATE, Apple pe calitate. E ca si cum ai zice: uite baaaa firma X sta mai bine in vanzari decat firma Y. Dar firma X produce de enspe mii de ori mai mult, cred si eu ca vinde mai mult, duuh..

    Sau tu uiti de cei care au deja iPhone-uri mai vechi? Pentru ca da, multi din ei o sa isi schimbe poate iphone-ul 5 5S sau 6…asta ca sa nu mai vb de cei cu iPhone-uri mai vechi de atat ;). Ce ma iei cu Android, e o porcarie sinistra pe telefoane ieftine ;). A, pe galaxy edge merge perfect…dar galaxy edge a avut pret de lansare MAI MARE decat iPhone 6…deci, despre ce e vorba??

    Androidul merge bine pe telefoane scumpe exact ca iOS. Aici e deja chestie de gust ;). Si iOS ofera tot ce are nevoie un utilizator, dar daca nu vrei lug-uri…platesti tati :). Ecran mare? nu ma intereseaza, 4.7 inch e perfect. Stii ce ma intereseaza in primul rand, sa nu am lug-uri, aplicatiile sa se incarce INSTANT, netul sa mearga bine….nu sa am 500 de senzori, enspe giga de ram, procesor OCTA core…si la head to head comparison….buba!

    Plus ca speculatiile NU se refera la iPhone 7….analizele lor nu merg pana acolo :).
    In concluzie: telefoanele cu android care concureaza cu iPhone-urile au acelasi pret SAU CHIAR MAI MARE, vezi galaxy edge launch price vs iPhone 6 launch price ;). A, ca iPhone se devalorizeaza mai greu, ca preturile ridicate se mentin mai mult timp decat la alti vendori, e altceva.

  5. Ce imi place faza asta: “In cazul in care stii cat de cat economie” :)))
    Nu trebuie sa stii economie ca sa realizezi ca vanzarile scad si cresc de la o zi la alta. Trebuie doar sa stii “teoria chibritului”, care spune ca “daca dai foc unui chibrit, arde”.

    Totusi, iti trebuie sa stii ceva economie ca sa faci niste presupuneri argumentate cu privire la cresterea sau scaderea vanzarilor unui produs. Sa spui asa simplu ca telefonul ala o sa bata la vanzari orice, este apa de ploaie.

    Daca tot stii economie, gandeste-te ca intr-o piata monopolistica, saturata, cu cererea ajunsa la maturitate, si pe care se tranzactioneaza produse “regenerabile” dpdv al cererii, masa cererii potentiale de iPhone este limitata la numarul clientilor existenti, si cu mici variatii la clienti potentiali.
    Fanii aia care au iphone 3, 4, sau 5 si-au schimbat poate cu un iPhone 6. Schimburile astea nu tin la nesfarsit. Nu poti pastra un iphone 3 din 2007, cu gandul ca iti vei cumpara un iphone 7 cand va veni vremea. Ala care are iphone 4 nu are bani de iphone 7.

    Mai mult, cererea este elastica sau inelastica in functie de pret. Lumea s-a maturizat, generatiile se schimba, oamenii nu mai dau bani cu caruta pe un produs care nu mai este exclusivist.
    Parerea ta despre android este infantila, insa o respect pentru ca toata lumea are dreptul sa aiba o parere personala.

    Nici Samsung nu se vinde asa de grozav, pentru ca preturile sunt oribil de mari, iar ciclul de reinoire a generatiilor este prea accelerat.

    iPhone va avea vanzari sub iphone 6, si cum spunea gheorghe (parca), Apple nu pare sa mai vada succesul inregistrat cu iPhone 6, pentru ca atunci a avut doi vectori de crestere: noutatea ecranului mare + penetrarea pietei chineze.

    Acum, te asigur ca stiu economie :))

  6. Ce se vede acuma s-a văzut la
    iPhone 3G -> iPhone 3GS
    IPhone 4 -> iPhone 4S
    5->5S (nu așa de mult ca 5S a avut procesor de 64 Si touch id)
    Iar acum e 6->6S
    Ținând cont ca au același aspect, normal ca nu la fel de multă lume cumpara iPhone 6S cum a cumpărat iPhone 6 >.>
    Ia fa o comparație dinte perioada Asta si cea in care s-a lansat 4S, sa vezi cum fenomenul de descreștere e identic aproape. Plus…wtf de ce zici ca ăla cu iPhone 4/5 n-are bani? Își ia in Rate lol, sau la abonament sau cum vrea el 😉
    Legat de android, sorry, prietena mea are galaxy s4…o mizerie (din declarațiile ei), un coleg de Master are S5 pe care fragmentează Sony Dash (când pe iPhone 5 merge perfect), așa ca nu-mi zi de părere infantila. E prost si punct pe telefoane ieftine, pana si pe Nexus 4 (cu android nativ) fragmentează….iar 5X deja e la preț de iPhone. Pe HTC aceeași poveste, M8 tuna la lansare, după aia a început sa scârțâie…nu economia e problema aici, problema e ca esti fan android si nu accepți ca android se bazează pe cantitate (pana si cele mAi jegoase telefoane copii iPhone din China au android), in timp ce Apple se bazează pe calitate hardware si software. Un an Si ceva fără crash pe iPhone 6 cu jailbreak? Niciun telefon android rooted nu visează la așa ceva.
    So, dacă vrei perfomanta, dai bani (pe android, iOS sau Windows phone os), dacă nu, dai 15
    Mil, zici ca ai smartphone si stai între 3-5 secunde pana se incarca Facebook

  7. Prietena ta are S4,un smartphone nu prea reușit. Nevastă-mea are Nexus 5,și nu îi sacadează nicio microsecundă. Așa că pareri precum “niciun android rooted nu viteza asa ceva” este o exagerare.
    Parerile tale sunt normale, câtă vreme ești fan Apple, și nu accepți că sunt și alte smartphone performante decât iPhone.
    Tu, ca și alți fani Apple vă faceți o părere din experiența pe care o aveți cu un singur produs, care vi se pare că merger prost.
    Ok, părerea ta…

  8. Iar răstălmăcești cuvintele :)))
    N-am zis ca pe Nexus 5 sacadează, am zis de Nexus 4 😉
    N-am zis ca niciun telefon rooted “nu viteza așa ceva”…am zis ca niciun telefon rooted nu atinge un an fără sa aibă niciun crash. Si dau pariu pe cât vrei ca așa e, ca știu ce resurse consuma android 😉
    Si n-am zis ca nu accept alte performante lol, am zis ca telefoanele android cu performante similare Apple SUNT LA FEL CA PREȚ, sau poate chiar mai scumpe? Soooo?