Ford testeaza masini autonome in zapada (Video)

Ford a inceput cea mai dificila etapa de testare a masinilor autonome din flota proprie, producatorul american dorind sa-si invete inteligenta artificiala sa conduca o masina chiar si in conditii de iarna, insa procedura este una de lunga durata din cauza conditiilor imprevizibile in care poate functiona o masina in acest anotimp.

ford masini autonome zapadaFord testeaza masini autonome si in zapada, polei sau conditii meteo dificile pentru soferii obisnuiti, iar miscarea este una menita sa arate ca acest tip de automobile nu sunt bune pentru utilizare doar pe soselele uscate din SUA si diverse alte zone de pe glob.

V-am spus zilele trecute ca masinile autonome fac mai putine accidente decat cele conduse de soferi si cineva intreba cum se descurca aceste masini iarna, cand drumurile sunt acoperite de zapada sau polei, iar raspunsul il vedeti in imaginea de mai sus.

Cei de la Ford au reusit sa invete, intr-o anumita masura, masinile autonome sa functioneze si in acest tip de conditii, insa procesul este unul foarte complex, iar directorul Ford care conduce divizia de masini autonome nu pare a fi 100% convins deocamdata ca ele vor functiona asa cum se asteapta oamenii chiar de la bun inceput.

Ford spune ca masinile sale autonome ar trebui sa functioneze in orice conditii singure asa cum ar conduce un sofer experimentat o masina normala, insa e greu de crezut ca acest obiectiv este realizabil chiar pentru orice fel de conditii de condus de pe planeta.

In ciuda acestui lucru, Ford isi da silinta sa isi indeplineasca obiectivul, iar chiar daca masinile autonome nu vor functiona singure iarna, pentru multi acest punct slab nu va conta foarte mult.