HTC Vive urmeaza sa fie oferit la precomanda

htc vive lansareHTC Vive va fi disponibil pentru precomanda de la compania HTC, taiwanezii anuntand in cursul acestei nopti data la care le vor oferi utilizatorilor din lumea intreaga posibilitatea de a cumpara casca lor de realitate virtuala.

HTC Vive va putea fi cumparat incepand cu 29 februarie de la compania HTC, ea urmand a inregistra precomenzi atunci, ele urmand a fi livrate in cursul lunii aprilie catre utilizatori, tot atunci urmand a fi perceput si banii de la cei care au comandat o unitate.

Pretul HTC Vive este deasemenea o necunoscuta, cei de la HTC evitand sa spuna cat va costa produsul in momentul in care utilizatorul il vor plati inaintea livrarii ce ar trebui sa aiba loc in aprilie, insa din moment ce Oculus Rift costa 700 de euro, ne putem astepta la un pret similar.

Chiar daca veti avea bani de HTC Vive, trebuie sa va ganditi ca va trebuie si un calculator foarte performant, HTC recomandand procesoare i7, mult RAM, mult spatiu de stocare si placi grafice AMD Radeon R9 sau NVIDIA GTX 980, insa o camera suficient de mare pentru sistem este deasemenea necesara.

Am testat HTC Vive in cadrul unui eveniment Orange organizat toamna trecuta in Bucuresti si v-am spus ca a fost cea mai buna experienta de realitate virtuala pe care am avut-o si desigur ca as fi interesat de produsul pentru public, in functie de costuri si cerintele hardware pentru calculator.