Un manager al Microsoft ironizeaza iPad Pro

iPad Pro lansata RomaniaMicrosoft a lansat acum cativa ani linia de tablete Surface, ele functionand in baza unor procesoare Intel, insa fiind promovate ca tablete multumita faptului ca au dimensiuni reduse si ecran tactil, tastatura lipsind din carcasa produsului.

Apple a lansat iPad Pro ca o alternativa pentru tabletele Surface, insa desigur ca initiativa lor nu poate fi laudata de catre cei de la Microsoft, un manager senior din cadrul companiei spunand ca produsul celor de la Apple este nimic mai mult decat unul companion.

Realitatea este ca da, Surface Pro poate inlocui un laptop deoarece ruleaza un sistem de operare in adevaratul sens al cuvantului, in timp ce iPad Pro se chinuie cu un iOS care este potrivit pentru smartphone-uri si tablete de dimensiuni mai mici, dar nu mai mult.

Acelasi manager Microsoft a ironizat Apple aducand in discutie un citat al lui Steve Jobs, fostul CEO al Apple afirmand ca produsele care au nevoie de stylus sunt un esec, iar acest lucru este perfect adevarat in cazul smartphone-urilor, dar nu si al tabletelor.

Microsoft really wants you to only carry one device for tablet and PC use. Whereas the iPad Pro is always going to be a companion device. The strategies are very different. At one point in time, Apple declared that if there’s a stylus, that’s failure.

Din punctul meu de vedere, managerul Microsoft are dreptate si iPad Pro nu va inlocui vreodata un PC doar pentru ca ruleaza iOS in locul OS X, insa Apple Pencil are latenta mai mica decat stylus-ul Surface Pro, iar asta spune multe despre ceea ce a realizat Apple.