Tim Cook refuza cererile Casei Albe de a primi acces la iOS

Tim Cook s-a certat cu oficialii Casei Albe, refuzand sa le ofere acces la datele din iOS fara acordul utilizatorilor, asta in ciuda cererilor reperate facute de catre guvern si a faptului ca agentiile federale nu pot sparge sistemul de critare folosit de catre iDevice-uri.

Tim Cook criptare date iOSZilele trecute Tim Cook a fost prezent la o intalnire organizata de Casa Alba pentru a convinge reprezentantii marilor companii IT din SUA sa ajute guvernul american in identificarea teroristilor care activeaza online si in reducerea efectelor cauzate de catre propaganda organizatiilor teroriste.

Astazi apar si primele informatii privind modul in care s-a desfasurat acea intalnire, Tim Cook parand sa se fi rastit la reprezentantii trimisi de catre Barack Obama la intalnire, cerandu-le sa sustina public dezvoltarea de solutii software care sunt imposibil de spart.

Tim Cook sustine ca reprezentantii Casei Albe nu ar trebui as sustina implementarea de portite de acces in sistemele de operare, iar asta deoarece existenta lor ar permite nu doar agentiilor guvernamentale sa acceseze datele utilizatorilor, ci si oricaror altor persoane.

Procurorul general al SUA, Loretta Lynch, i-a raspuns lui Tim Cook spunand ca trebuie sa existe un echilibru intre intimitatea utilizatorilor si securitatea nationala, insa Tim Cook a refuzat sa accepte public faptul ca iOS-ul ar trebui sa aiba portite de acces pentru guvern.

Apple CEO Tim Cook lashed out at the high-level delegation of Obama administration officials who came calling on tech leaders in San Jose last week, criticizing the White House for a lack of leadership and asking the administration to issue a strong public statement defending the use of unbreakable encryption.

Tim Cook a inceput acum cateva luni aceasta campanie publica de sustinere a dezvoltarii unor sisteme de operare cu metode foarte eficiente de criptare a datelor, initiativa sa fiind sustinuta de catre utilizatori, insa nu si de catre autoritatile care raman fara acces la sistem.

Desi Tim Cook refuza sa ii ofere guvernului american acces la datele utilizatorilor, iOS-ul poate fi exploatat de catre hackeri, insa un software public nu exista, desi ocazional se lanseaza solutii de jailbreak care ridiculizeaza toate tentativele lui Cook de a se certa cu guvernul american.