iPad Pro a fost lansata cu intarziere, iata de ce

Johny Srouji este vicepresedintele diviziei de hardware din cadrul companiei Apple, iar intr-un interviu acordat unei publicatii americane vorbeste despre modul in care tableta a aparut pe piata si cum putea fi mai putin atractiva decat in momentul de fata.

Johny Srouji sustine ca tableta iPad Pro a fost lansata mai tarziu decat programase initial compania Apple, dar si ca ea putea avea performante mai slabe decat cele ale iPhone 6S, lucru care cu siguranta nu ar fi fost pe placul multora dintre cei care urmau sa cumpere produsul.

Conform lui Johny Srouji, tableta iPad Pro trebuia lansata cu un procesor A8X folosit in iPad Air 2, insa ar fi avut performante mai slabe decat cele ale iPhone 6S, asa ca a fortat echipa de ingineri ai companiei Apple sa grabeasca procesul de dezvoltare al chip-ului A9X pentru a-l putea include in produs.

Din cauza acestei schimbari a planurilor, iPad Pro a fost lansata mai tarziu decat planificase initial compania Apple, insa a venit cu un procesor mai puternic decat cel al iPhone 6S, dar si cu o cantitate dubla de RAM oferita pentru utilizatori.

The original plan was to introduce the iPad Pro with Apple’s tablet chip, the A8X, the same processor that powered the iPad Air 2, introduced in 2014. But delaying until fall meant that the Pro would make its debut alongside the iPhone 6s, which was going to use a newer, faster phone chip called the A9. The iPad Pro would look feeble next to the iPhone 6s. So Srouji put his engineers on a crash program to move up the rollout of a new tablet processor, the A9X, by half a year.

Mergand mai departe, Johny Srouji isi aduce aminte de momentul in care Steve Jobs a decis ca Apple trebuie sa isi dezvolte propriile chip-uri pentru iDevice-uri, aceasta fiind singura metoda prin care ea s-ar putea diferentia in lumea smartphone-urilor.

Decizia a fost luata dupa ce iPhone 2G a fost asamblat folosind componente de la o varietate de furnizori, acestea avand limitari din foarte multe puncte de vedere, asa ca Steve Jobs a decis ca Apple trebuie sa controleze tot procesul de productie.

Mai multe detalii interesante despre ceea ce a spus vicepresedintele senior al Apple gasiti aici.