LG G5 – design modular, specificatii si preturi

LG G5 a fost prezentat in cadrul Mobile World Congress 2016 cu doar cateva zeci de minute in urma, noul smartphone al celor de la LG avand o carcasa din metal si un design modular care permite imbunatatirea functiilor cu ajutorul unor accesorii care pot fi introduse intr-un port existent la baza dispozitivului.

Design-ul modular creat de catre LG pentru LG G5 permite atasarea asa numitelor accesorii Friends care permit imbunatatirea functionalitatii, cateva fiind create acum de catre LG, altele putand fi create de catre diversi parteneri in viitor in baza specificatiilor companiei.

Specificatiile tehnice

LG G5 are un ecran IPS-LCD de 5.3 inch cu rezolutie QHD de 2560 x 1440 pixeli, chip Qualcomm Snapdragon 820 quad-core, 4 GB RAM, placa grafica Adreno 530, 32 GB spatiu de stocare, si suport microSD pentru carduri depana 200 GB.

In ceea ce priveste camera, vorbim despre una cu doi senzori de imagine, unul de 16 megapixeli capabil sa inregistreze imagini la un unghiu de 70 de grade, plus una de 8 megapixeli cu vizibilitate la un unghi de 135 de grade, aplicatia Camera a LG G5 schimband automat senzorul folosit, camera frontala fiind de 8 megapixeli.

LG G5 vine si cu o functie care mentine o parte a ecranului aprinsa pentru a afisa ora sau notificari importante, ea consumand 1.8% din energia consumata in mod normal de aprinderea ecranului, bateria de 2800 mAh fiind, teoretic, suficient de capabila pentru a o sustine.

Accesoriile Friends

In ceea ce priveste accesoriile modulare LG Friends, vorbim despre LG CAM plus care implementeaza butoane pentru inregistrarea video, activarea dclansatorului in doi pasi, o rotita pentru zoom si o baterie de 1200 mAh care creste autonomia totala.

LG CAM Plus

LG Hi-Fi Plus pentru audiofili are un convertor DAC de 32 biti produs de Bang & Olufsen si este capabil sa redea sunete la o calitate de 384 kHz.

https://www.youtube.com/watch?v=anyW8UY9ELg

Pentru cei interesati de realitate virtuala exista si LG 360 CAM care permite inregistrarea de continut video sau poze la un unghi de 360 de grade, acest accesoriu avand o pereche de camere de 13 megapixeli, 4 GB de spatiu de stocare si o baterie de 1200 mAh integrata.

LG 360 CAM

ce este LG G5 & Friends

Pret si lansare

Deocamdata LG nu a anuntat data de lansare a LG G5 si nici pretul pentru care intentioneaza sa comercializeze produsul, insa el va fi cel mai probabil oferint in T2 2015.

LG G5 - iDevice.ro

LG baterie

LG G5 modular