Cum pacalea Steve Jobs oamenii sa lucreze pentru el

Dupa-amiaza v-am vorbit despre cat de greu se lasa Steve Jobs convins sa faca lucruri bune pentru utilizatori, iar acum aflam si cum pacalea Steve Jobs oamenii sa lucreze pentru el, o persoana care a fost pusa intr-o asemenea situatie povestind despre strategia fostului CEO Apple.

Povestea are in mijloc un barbat numit James Green care a fost pacalit de catre Steve Jobs sa fie omul de legatura dintre Pixar si Disney in momentul in care fostul co-fondator al companiei Apple inca mai controla compania Pixar.

Green spune ca a fost invitat in casa lui Steve Jobs pentru a discuta despre oferta de munca pe care o primise, fostul CEO al Apple explicandu-i in acel moment lui James Green exact ce trebuie sa faca in noul slujba daca va fi de acord sa faca parte din Pixar.

Green i-a explicat lui Jobs ca desi i-a fost idol pentru o buna parte din viata, el nu doreste sa devina om de legatura dintre cele doua companii, insa avea sa afle ca Steve Jobs nu este chiar atat de usor de refuzat, el reusind sa-l pacaleasca pe Green cu o alta oferta de munca.

He asked me if I was interested in being a liaison, and I can’t believe it, but I said ‘no,’All my life Steve Jobs had been an idol of mine, but I told him that it was not a job I would recommend anyone doing; having middlemen never works. You can’t say ‘no’ to Steve Jobs. I did and I still got that goddamn job I didn’t want to do.

Mai exact, Steve Jobs i-a oferit lui Green pozitia de marketing manager pentru filmele scurte ale Pixar, insa dupa o saptamana in cadrul companiei acesta a realizat ca de fapt Jobs il angajase pentru a face munca de om de legatura dintre Disney si Pixar.

Pacalit, Green a mai lucrat cateva luni in cadrul Pixar inainte de a isi da demisia si de a nu mai lucra vreodata intr-o companie condusa de catre Steve Jobs.