Prima Pagina Steve Jobs Cum pacalea Steve Jobs oamenii sa lucreze pentru el

Cum pacalea Steve Jobs oamenii sa lucreze pentru el

Dupa-amiaza v-am vorbit despre cat de greu se lasa Steve Jobs convins sa faca lucruri bune pentru utilizatori, iar acum aflam si cum pacalea Steve Jobs oamenii sa lucreze pentru el, o persoana care a fost pusa intr-o asemenea situatie povestind despre strategia fostului CEO Apple.

Povestea are in mijloc un barbat numit James Green care a fost pacalit de catre Steve Jobs sa fie omul de legatura dintre Pixar si Disney in momentul in care fostul co-fondator al companiei Apple inca mai controla compania Pixar.

Green spune ca a fost invitat in casa lui Steve Jobs pentru a discuta despre oferta de munca pe care o primise, fostul CEO al Apple explicandu-i in acel moment lui James Green exact ce trebuie sa faca in noul slujba daca va fi de acord sa faca parte din Pixar.

Green i-a explicat lui Jobs ca desi i-a fost idol pentru o buna parte din viata, el nu doreste sa devina om de legatura dintre cele doua companii, insa avea sa afle ca Steve Jobs nu este chiar atat de usor de refuzat, el reusind sa-l pacaleasca pe Green cu o alta oferta de munca.

He asked me if I was interested in being a liaison, and I can’t believe it, but I said ‘no,’All my life Steve Jobs had been an idol of mine, but I told him that it was not a job I would recommend anyone doing; having middlemen never works. You can’t say ‘no’ to Steve Jobs. I did and I still got that goddamn job I didn’t want to do.

Mai exact, Steve Jobs i-a oferit lui Green pozitia de marketing manager pentru filmele scurte ale Pixar, insa dupa o saptamana in cadrul companiei acesta a realizat ca de fapt Jobs il angajase pentru a face munca de om de legatura dintre Disney si Pixar.

Pacalit, Green a mai lucrat cateva luni in cadrul Pixar inainte de a isi da demisia si de a nu mai lucra vreodata intr-o companie condusa de catre Steve Jobs.

 • Florin MANEA

  Pai si care e pacaleala pana la urma, ca nu am inteles. I-a facut o oferta pe care omul a refuzat-o, apii SJ i-a facut o supre-oferta…deci il platea, omul a acceptat, nu i-a pus nimeni pistolul la tampla.

 • Nu credeam ca trebuie sa explic, dar varianta scurta: i-a oferit un job pe care nu-l dorea, omul a refuzat, dupa aia i-a oferit alt job interesant, omul acceptat, dar a fost pus sa faca munca job-ului pe care l-a refuzat. Sounds honest.

 • leo

  Noua poziție nu venea cu o fisa a postului in care erau precizate atribuțiile aferente? Unde-i păcăleala, cand pui angajatul sa facă lucrurile pe care s-a angajat sa le facă?

 • arteh

  Can can style.

 • terrymada

  Pff… Cate discutii inutile. De parca nu ati intelea ideea

 • John McClane

  Wow, cat de greu e de inteles limba romana, de catre romani…!

 • simionescu

  Omul a fost un bandit toată viața lui. Nu a inovat atât de tare pe cât a jonglat cu strategii de marketing care de care mai periculoase. Îl apreciez pentru harul cu care a fost înzestrat și pentru ceea ce a lăsat în urma lui, dar haideți să fim serioși, omul a fost un business man cât a trăit. Avea o super mega influență și cam asta e… În spatele marilor succese au stat la bază strategiile de marketing, iar acesta e viitorul. Multă gargară și reclamă…cum am spus, nu e vorba doar de Apple ci de întreaga industrie și toate marile corporații, branduri, inclusiv samsung etc…